Først og fremmest må man afgøre om hunden skal med på familiens ferie eller den skal blive hjemme. Hunden bliver hjemme Det er oplagt at få en til at passe familiens hund, hvis man kender en oplagt kandidat til jobbet – en ansvarsbevidst person, der kan flytte ind i familiens hjem og passe hunden i dens vante omgivelser. Husk det ikke er tilstrækkeligt med en der kommer og fodrer/lufter hunden – der skal også være en til at overnatte hos hunden. Hunden kan også blive passet ude hos hundevenlige og hundekyndige venner eller familie. Mange vælger at benytte en hundepension og her bør man se efter en pension, der lever op til visse kvalitetsstandarder. Der skal være rent og ryddeligt. Bure og løbegårde skal være i god stand og der skal være direkte adgang til en udendørs løbegård. Personalet skal være ansvarligt og voksent, og hør efter, hvordan og hvor meget kontakt der er til hunden i løbet af en dag (måske kan personalet gå tur/cykle/svømme med hunden alene eller sammen med andre hunde efter aftale). Husk at bestille plads i god tid og undersøge krav til vaccination inden du møder op med hunden. Hunden kommer med på ferie Hvis hunden skal med til udlandet, skal den have et hundepas, som den får hos dyrlægen sammen med de nødvendige vaccinationer. Tænk ferien igennem og sørg for, at det også bliver en god ferie for hunden – måske ville hunden synes, at det ville være sjovere at blive hjemme? På ferien bør du som hundeejer tage hensyn til omgivelserne: Hold hunden i snor og saml altid dens efterladenskaber op. Husk hele tiden at have vand med til hunden og efterlad den aldrig i bil eller campingvogn, der bliver varmet op af solens stråler. Sørg også for et stabilt bur eller sikkerhedssele til hunden i bilen. Hundetegnet skal være i orden og sørg for hunden har et halsbånd på med den midlertidige adresse samt mobilnummer på. Sidst, men ikke mindst kan det være en god idé at tjekke hunden forsikring med forsikringsselskabet inden afrejsen. Kilde: Netdyredoktor
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse