I en privat have i Græsted har cirka 25 mennesker fra tirsdag til fredag været sammen om deres fælles interesse for hunde og lydighed. Det lyder som lidt trange kår for de mange udøvere, men sandheden er, at haven har mere lighed med en storslået park end en frimærkeformet villahave. Her er der plads til tre lydighedsbaner ved siden af hinanden. Der er aflukkede områder, hvor deltagerne kan lufte deres hunde, og der er en terrasse med udsigt, hvor de kan nyde maden, når lydigheden holder pause.
Det er Louisa Wibroe og Pia Bergnholtz, der for tredje gang inviterer til sommercamp i lydighed. Det er første gang, de også har inviteret instruktører. Derfor er det også den største sommercamp, de har arrangeret, og torsdag middag er det da også en tilfreds Louisa Wibroe, der ser tilbage på arrangementet.
– Det er gået helt fantastisk, siger hun uden at tøve, men mener så, at det nok er deltagerne, der bør svare på det spørgsmål.
Heldigvis deler deltagerne hendes opfattelse.
– Det har været enestående. Man mødes med mennesker fra hele landet. Jeg kommer selv fra Jylland og har fem timers kørsel hertil, og det har været hele køreturen værd, fortæller Jennifer Riis og fortsætter:
– Man mødes jo om en fælles interesse, og man lærer rigtig meget af den tid, man har med instruktørerne, og af at se de andre deltagere.
Campen er delt op, så de nyeste lydighedsudøvere er på en bane, på midterbanen findes midterfeltet og eliteudøverne går på bane tre. Dommerne skifter mellem de tre baner, så alle deltagere får input fra både norske Monica Wikstrøm, italienske Silvia Cacciatore og finske Nina Manner.
På midterbanen var Joan Andreasen en af deltagerne. Hun var også begejstret for campen.
– Det er fantastisk at opleve, at her er hunde på alle niveauer. Vi har en schæfer, der aldrig har prøvet lydighed før, og vi har elitehunde. Det er virkelig inspirerende. På vores hold har vi også aftalt at mødes igen, så om en måneds tid er der en privat lydighedscamp for vores hold, fortæller hun.
Kun to ting er deltagerne enige om, kunne være bedre. Vejret torsdag formiddag var ret vådt, og så var der en meget nærgående krage, der tog for sig af de mange godbidder med mere.
– Den er virkelig irriterende. Den er stukket af med godbidder til hundene, og den er endda også fløjet afsted med en p-tærte i sit næb. Jeg ved ikke, hvem den fodrer, men jeg håber, der er mange, for den finder godt nok meget mad, lyder det fra Siri Renee Richter Jungersen, der deltog på elitebanen.
Som forudset i går har vi to danskere i VM finalen i lydighed. Hjælp lige med at krydse fingre
Netop nu afholdes der VM i lydighed i Spanien. Efter førstedagen ligger to danskere til at komme med i søndagens finale
Det var en rigtig stolt Danmarksmester, vi snakkede med efter præmieoverrækkelsen på Vilhelmsborg
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse