Sikker sejlads med hunden

06-05-2014 09:18, af Tine Luther
De fleste hunde kan lide at sejle, især hvis de har sejlet, siden de var hvalpe. Alligevel kan man som hundeejer gøre meget for at skabe et sikkert miljø for sin hund om bord på sin båd, så hunden også lærer at værtsætte sejlads.
Copyright Ridehesten.com

Redningsvest Selvom de fleste hunde kan svømme, er det vigtigt at have en redningsvest. Hvis hunden falder over bord og ligger i bølgerne, er den meget svær at løfte om bord på båden, når man selv står på dækket. - Hvis hunden falder over bord , kan det være en meget stressende situation, og hunden kan gå i panik , siger Lene K. Jørgensen, dyrlæge ved Agria Dyreforsikring. En god redningsvest har ”quick release” spænder, et bærehåndtag på ryggen og en ring, så den kan bindes i en snor. Redningsvesten bør være skræddersyet til hundens vægt. Tilføj gerne et par ekstra kilo, hvis du har en langhåret hund, da våd pels vejer meget. Drop den normale hundesnor - Man må under ingen omstædigheder holde sin hund i den normale hundesnor og halsbånd på båden. Hvis hunden beslutter at springe over bord eller på land, når båden er i havn, kan hunden komme til at hænge i snoren, og det kan få katastrofale konsekvenser, siger Lene. Tør hunden Bader hunden meget og er våd i længere tid, kan den komme til at lide af en såkaldt ”watertail” (svømmehale) - en betændelse af nerverne ved haleroden. Det er meget smertefuldt for hunden. Også ørerne kan blive irriteret af for meget vand, derfor er det vigtigt at tørre både pels og ører grundigt efter badning. Undgå algeholdigt vand. - Giftige alger er meget farlige for hunde, advarer Lene. Hvis hunden bader et sted med alger og slikker sin pels for at rengøre sig, kommer algerne ind i munden, og det er meget usundt. Hvis man er det mindste i tvivl, om der er alger i vandet, så bør man ikke lade sin hund bade. Husk frisk vand Sørg for at der altid er en forsyning af friskt vand om bord. Hvis hunden drikker en masse havvand kan den få saltforgiftning. Sikkerheden om bord og i land • Lær din hund at komme til og fra borde på kommando - hjælp hunden så den ikke glider • Sørg for at hunden bærer en redningsvest på båden og i havn • Giv hunden et roligt og trygt område om bord • Hunden skal have adgang til frisk vand og et område med skygge som er svalt • Aktiver din hund når I er på land og sørg for, at den også får slappet af inden I går ombord igen • Tilpas hastigheden på en motorbåd så din hund er sikker og kan holde balancen • Pas på ikke at gøre dine etaper på vandet for lange. Fire eller fem timer på havet er langt for en hund, også selvom den trives om bord. • Befinder I jer i et område med mange flåter så anvend forebyggende præparater • Gennemgå hundens pels for flåter hver dag • Medbring et hundeapotek • Medbring en liste over dyrlæger langs din sejlrute. Appen "MyPetVet" kan være en stor hjælp med funktionen "Find nærmeste dyrlæge". Kilde: Agria Dyreforsikring

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet