Redningsvest Selvom de fleste hunde kan svømme, er det vigtigt at have en redningsvest. Hvis hunden falder over bord og ligger i bølgerne, er den meget svær at løfte om bord på båden, når man selv står på dækket. - Hvis hunden falder over bord , kan det være en meget stressende situation, og hunden kan gå i panik , siger Lene K. Jørgensen, dyrlæge ved Agria Dyreforsikring. En god redningsvest har ”quick release” spænder, et bærehåndtag på ryggen og en ring, så den kan bindes i en snor. Redningsvesten bør være skræddersyet til hundens vægt. Tilføj gerne et par ekstra kilo, hvis du har en langhåret hund, da våd pels vejer meget. Drop den normale hundesnor - Man må under ingen omstædigheder holde sin hund i den normale hundesnor og halsbånd på båden. Hvis hunden beslutter at springe over bord eller på land, når båden er i havn, kan hunden komme til at hænge i snoren, og det kan få katastrofale konsekvenser, siger Lene. Tør hunden Bader hunden meget og er våd i længere tid, kan den komme til at lide af en såkaldt ”watertail” (svømmehale) - en betændelse af nerverne ved haleroden. Det er meget smertefuldt for hunden. Også ørerne kan blive irriteret af for meget vand, derfor er det vigtigt at tørre både pels og ører grundigt efter badning. Undgå algeholdigt vand. - Giftige alger er meget farlige for hunde, advarer Lene. Hvis hunden bader et sted med alger og slikker sin pels for at rengøre sig, kommer algerne ind i munden, og det er meget usundt. Hvis man er det mindste i tvivl, om der er alger i vandet, så bør man ikke lade sin hund bade. Husk frisk vand Sørg for at der altid er en forsyning af friskt vand om bord. Hvis hunden drikker en masse havvand kan den få saltforgiftning. Sikkerheden om bord og i land • Lær din hund at komme til og fra borde på kommando - hjælp hunden så den ikke glider • Sørg for at hunden bærer en redningsvest på båden og i havn • Giv hunden et roligt og trygt område om bord • Hunden skal have adgang til frisk vand og et område med skygge som er svalt • Aktiver din hund når I er på land og sørg for, at den også får slappet af inden I går ombord igen • Tilpas hastigheden på en motorbåd så din hund er sikker og kan holde balancen • Pas på ikke at gøre dine etaper på vandet for lange. Fire eller fem timer på havet er langt for en hund, også selvom den trives om bord. • Befinder I jer i et område med mange flåter så anvend forebyggende præparater • Gennemgå hundens pels for flåter hver dag • Medbring et hundeapotek • Medbring en liste over dyrlæger langs din sejlrute. Appen "MyPetVet" kan være en stor hjælp med funktionen "Find nærmeste dyrlæge". Kilde: Agria Dyreforsikring
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.