Nu skal højesteret afgøre, om de to fynske hunde Frigg og Marley skal aflives. Foreningen Fair Dog har besluttet at anke dommen, der blev afsagt af Østre Landsret. I 2014 blev hundene placeret på et internat i Middelfart. Fynsk Politi havde afgjort, at de to hunde var ulovlige, og derfor skulle aflives. Den afgørelse godkendte Østre Landsret, fordi det i sådanne sager er ejeren, der står med bevisbyrden – en byrde de to ejere ikke kunne løfte. På grund af hundenes adfærd og udseende besad politiet ”rimelig grund til at formode”, at hundene er omfattet af hundeloven, der forbyder 13 hunderacer. Frigg og Marley er søskende fra samme kuld, og sælgeren har ifølge Fair Dog oplyst, at moderen er en blanding af lovlige racer, imens faderen var en strejfende labrador retriever. Politiet vurderede, at de to hunde tilhører racen amerikansk staffordshire terrier, eller en krydsning heraf, og den race figurerer på altså på listen over forbudte hunde. Ifølge Charlotte Andersson, formand for Fair Dog, er lovgivningen på dette område dybt forkastelig. – Hundeloven er et dybt forkert og umoralsk stykke lovgivning, som har alt for mange uskyldige hundeliv på samvittigheden, siger hun. Advokat Poul Hvilsted repræsenterer foreningen. – Denne sag rejser nogle meget vigtige og principielle problemstillinger om retssikkerhed i Danmark, mener han. Især er det problematisk, at der med loven er indført omvendt bevisbyrde. Reelt er det dog umuligt for borgere at løfte bevisbyrden, mener Hvilsted. – Som loven forvaltes af Rigspolitiet, findes denne mulighed imidlertid ikke - og det er denne faktiske retsløshed, som udgør sagens omdrejningspunkt, som fortjener at blive bedømt af Højesteret, siger advokaten. Kilde: mx.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt