Nu er de første hunde og katte kommet til dyrlægen med hugormebid. Hugormen bider oftest i næsen og i poterne – en konsekvens af dyrenes nysgerrighed og leg. Kropsdelen, der er bidt i, svulmer op. Giften kan forårsage blodmangel og skader på både leveren og nyrerne. Med dyrlægehjælp indenfor rimelig tid kan dyret blive reddet. Et fåtal af hunde og katte dør derimod årligt af hugormebid. – De fleste hunde og katte bliver friske igen efter behandling, siger Lotta Möller, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring. Der findes ikke en statistik i Danmark, men i Sverige behandles omkring 1.700 hunde og 300 katte årligt for hugormebid. At behandle en hund, som er blevet bidt af en hugorm, koster i Sverige ca. 5.300 kroner. For kattene er gennemsnitsprisen noget lavere, ca. 3.800 kroner. Men for dyr, hvor der er behov for intensiv behandling, bliver omkostningerne sjældent under 10.000 kroner. – Af en eller anden grund, så klarer kattene hugormebiddene bedre end hundene, fortsætter Lotta Möller. Det anbefales ikke, at give kortison til alle hugormebidte dyr. Det kan dog være godt at have kortison med sig, hvis du opholder dig meget langt fra dyrlægen, i et område med hugorme. Hvis du skal rejse til områder med hugorme i Danmark eller Sverige rådgiver Lotta Möller, at du før afrejse snakker med din dyrlæge, om han/hun synes, at det er hensigtsmæssigt at have kortison ved hånden. Hvis du rejser med din hund, er det godt at vide, hvor den nærmeste dyreklinik ligger, i forhold til det sted du bor. Agrias dyrlægers råd ved hugormebid • Hold hunden i ro, specielt hvis biddet sidder i pote eller ben. • Giv eventuelt kortison (jævnfør dyrlægens ordination). • Tag til nærmeste dyrlæge. Oplysningerne er beregnet med hjælp af Agrias skadestatistik fra Sverige. Der er taget hensyn til dyr, som ikke har en forsikring eller som er forsikret i et andet selskab.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet