Rikke og Caroline: Derfor elsker vi canicross

24-03-2023 13:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget følgende tekst om canicross og DIRTY PAWS

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

 

Det startede ligesom bare med to kvinder og en fælles interesse. Nemlig det at være aktive sammen med vores hunde. Vi mødtes første gang i lokalklubben DIRTY PAWS: Herning. Vi blev efter få ture sammen hooked på canicross og var fast besluttede på, at vi måtte bare have mere! På daværende tidspunkt var det ikke nemt at få samlet folk til canicross, hverken i Silkeborg eller Herning, så efter kort tid begyndte vi at løbe sammen. Et venskab blev bygget ikke bare mellem os, men også mellem vores hunde. Hundene fungerer bare rigtig godt sammen, og de elsker at løbe side om side gennem skovene.

Før vi vidste af det, havde vi sammen tilmeldt os vores første hundeheat. Vi var begge vildt nervøse, men vi støttede og motiverede hinanden og havde én ting i fokus: at have det sjovt.

Vi havde det ikke bare sjovt; vi havde en helt fantastisk oplevelse sammen! Ikke længe efter dette løb deltog vi i HPM Dirty Paws første Motocross løb. Vi mødte andre som os, der elsker at være aktive med deres hunde, og vi fik virkelig åbnet døren helt op til denne verden.

Det var ret tydeligt, at vores passion for sporten var stor, og vi blev begge kontaktet, om vi var interesseret i at være tovholdere (Caroline i Herning og Rikke i Silkeborg), og det takkede vi ja til. At være tovholder kan noget helt specielt: Det er fedt men også lidt skræmmende. Du er pludselig ansigtet udadtil for en voksende sport, og et klubnavn her i Danmark. Det er vores opgave at give folk, der kommer udefra med interesse for sporten, en god oplevelse, og der er fokus på både ejere og hunde. Men at være tovholder er så givende. Vi ser så mange stolte og glade ejere hver gang, vi er afsted. Hunde der nyder at bruge deres energi positivt, og som er positivt trætte og tilpasse, når de lander hjemme i deres hundekurve. Vi ser et sammenspil mellem hund og ejer. Det ses i deres øjne, når de er færdige, der opstår en connection imellem dem, en kæmpe glæde. Canicross byder på et samarbejde mellem hund og ejer, der uden tvivl styrker et bånd, det er når to bliver til én.

Dirty Paws klubberne er ikke bare en kæmpe flok løbere og hunde, der braser hovedkulds afsted i en klump igennem skoven. Vi passer meget på vores hunde, holder afstand og giver hver enkelt den plads de har brug for. Det betyder også, at der er plads til hunde, der kan have det svært. Vi oplever faktisk tit, at ejere er usikre på at være med, fordi hunden gø’er, kan virke truende eller er for vild. Men vi tager vores forholdsregler, og sætter en ”scene” op hvor der er plads til både hund og ejer. Ret hurtigt fungerer det, og både ejer og hund har en fest sammen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

For bare halvandet år siden kunne min (Rikkes) hund Carlos slet ikke gå forbi en fremmed hund uden at lave udfald. Med masser af min egen træning koblet sammen med den respekt, og den plads Dirty Paws giver hundene, så løber vi nu side om side med mange andre hunde, og han lader sig også passere uden problemer. Carlos har fået en opgave: En opgave hvor der er fokus på én ting, nemlig at løbe med sin ejer og ikke bekymre sig om andet.

Vi sidder her en uge efter sidste HPM Dirty Paws Motocross løb og er stadig helt høje på gode oplevelser. Motocross løbet er bare på en eller anden måde noget helt specielt. Arrangørerne her er 100% forstående for, hvad det har af betydning, når så mange hunde samles på et sted, og der bliver virkelig taget hensyn. Det er anden gang, vi deltager i dette løb, og det er jo altid lidt spændende hvad vejrguderne har budt på dagene op til, og i år fik vi alle testet vores trailsko. Altså der findes Mud Race derude, og dette burde have været med i den kategori, det var bare vildt fedt. Vi var ikke bare glade, da vi passerede mål, vi var max stolte af os selv og vores hunde.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

Den stemning du møder er helt fantastisk. Ja, der er der uden tvivl konkurrencemennesker i sporten ligesom i alle andre sportsgrene, men alle er bare så søde ved hinanden og spørger ind til, hvordan det er gået. Der bliver heppet, jublet og klappet ad hinanden, du møder dine ”gamle” løbevenner men skaber også nye venskaber på kryds og tværs. Vi har begge venskaber, der er blevet til via canicross og flere af os fra de forskellige klubber i landet samles indimellem og løber en fællestur. Tror hurtigt vi kan blive enige om, at noget af det fede ved canicross og DIRTY PAWS lokalklubberne er, at der er plads til alle. Uanset niveau så kan dig og din hund altid være med.

Vi kan kun anbefale dig at springe ud i det. Sidder du derhjemme og tænker at dette kunne være fedt at prøve, så gør det. Kontakt din nærmeste klub og få hjælp til at komme i gang. Du skal bare være forberedt på, at det er svært vanedannende, og dig og din hund bliver afhængige af det.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

Læs også

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.