Julen er en tid, hvor der bliver hygget med venner og familie. Mange nye ting bliver fundet frem for at fejre den festlige højtid, dog er det vigtigt at være opmærksom på, om de firbenede kan komme til skade. Giftige planter Mange juleplanter er gifte for både børn, hunde og katte. Den populære julestjerne har blomster, der indeholder en giftig, mælkeagtig saft, som kan virke lokalirriterende. Hvis hunden fristes til at tage en bid, vil symptomerne vise sig som opkast, savlen, diarre, smerter i bugen samt temperaturstigning. For hvalpe kan denne forgiftning i sjældne tilfælde være dødbringende. Også misteltenens bær er giftige. Det er derfor vigtigt at fjerne disse, når de falder af grenen. Forgiftning af bærerne fra misteltenen giver symptomer som opkast, dirre og savlen. Det vides ikke, om denne forgiftning kan være dødbringende for dyr, men der er sket dødsfald blandt børn, der har spist mange bær. Kristtorn bør man også være varsom med, da dele af planten også kan give forgiftning. Juletræet Juletræet kan også skabe problemer, hvis hunden træder de spidse nåle op i poterne. Det er derfor vigtigt at fjerne nålene undervejs. Står juletræets fod i vand, er det vigtigt, at man ikke bruger kemikalier som f.eks. gødning, da hunden godt kan blive fristet til at tage en tår. Uanset om man bruger levende eller elektrisk lys, bør man være på vagt. Med levende lys får man hurtigt en svitset hale. Ledningen på den elektriske lyskæde kan friste og give forbrændinger i munden. Julegodter Det kan være fristende at lade hunden smage på de mange julegodter. Man skal dog huske på, at chokolade er giftigt for hunde. Kakaoen giver opkast, diarre, hyperaktivitet og kramper. Den fede julemad kan også give diarre, hvis hunden ikke er vant til så fed mad. Det er vigtigt, at man ikke glemmer de daglige gåture med hunden, da den også i julen har brug for sin daglige motion. Glædelig jul Vigtigst af alt er at huske på, at julen er en tid med mulighed for ekstra hygge – både med familien og hundene. Juleferien giver os rige muligheder for gåture i det fantastiske vintervejr – og for ekstra aktiviteter, der måske ikke er så god tid til i hverdagen. Hunden.dk ønsker alle en glædelig jul! Kilde: Dyrefondet
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.