Forskere ved Oregon State University har fundet ud af, at ældre hundeejere oplever et generelt lavere blodtryk end ikke-hundeejere – og det er ikke kun fordi de får mere motion. Undersøgelsens resultater viser, at det at eje en hund kan være en livsstilsfaktor, der sænker ældre menneskers risiko for blodpropper, åreforkalkning og hjertesygdomme. Fremtidige undersøgelser er allerede planlagt for at kortlægge præcist, hvad det er for faktorer, der spiller ind i forbindelse med ældre hundeejeres generelt lavere blodtryk. Dog har forskerne allerede en tese: Samværet med hunden nedsætter følelser som ensomhed, stress og angst hos de ældre, der derfor kan leve et sundere liv. Ideen om at hundeejerskab skulle være føde for sjælen, er ikke ny. Det nye er derimod, at det nu også bakkes op af videnskabelige undersøgelser. Dermed er det ikke længere ønsketænkning og overtro, men videnskabeligt bevist, at hunde har en positiv effekt på ældre. Med videnskabelig opbakning kan resultaterne være med til at skabe et skifte inden for ældrepleje, ved blandt andet at tilbyde dyrevenlige lejligheder for de ældre og øge antallet af besøgshunde og terapihunde, der allerede i dag frekventerer plejehjemmene med enorm succes. Kilde: Barkpost.com
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.