Kæledyr med pollenallergi mærker til problemerne nu. Stofferne, man er overfølsom overfor i pollen, kaldes allergener. Kemisk består de af aminosyrer, som er byggesten i proteiner. Hvert allergen har sin egen sammensætning af aminosyrer. Enkelte typer pollen har en sammensætning, som en del hunde har en nedsat tolerance overfor og desværre reagerer på. Det viser sig ved kløe, snue, dårlige ører mm. Pollen er svær at undgå Pollen kan være svære at undgå, da de er luftbårne. Men man kan gøre nogle ting for at begrænse hundens kontakt til dem: · Hvis hunden er glad for vand, er det en god ide at vaske den/skylle den over om aftenen, hvorved man fysisk får skyllet allergenerne af kroppen. · Udlad også at lufte ud midt på dagen, hvor pollenkoncentrationen er størst, men vent til om aftenen. Lager- og husstøvmideallergi Disse allergener er vores kæledyr udsat for hele året. Lagermider lever i korn, mel, hø og græs etc. De er såvel udendørs som indendørs. Hvor stor deres betydning er i tørfoder er endnu uafklaret. Husstøvmider trives bedst ved fugt og varme, og man kan prøve at begrænse kontakten ved at: · Reducere mængden af tæpper i hjemmet. · Anvende kurve og hundetæpper som er nemme at rengøre eller kan maskinvaskes. · Vaske tæpper en gang om ugen ved min. 60 grader. · Undlade at have hundene oppe i senge og møbler, hvor der er en stor koncentration af allergener. · Lufte meget ud. Tilskud til allergikere Man kan fremme sund hud og understøtte hudbarrieren mod allergener ved at anvende specialfoder. Det har et stort indhold af essentielle fedtsyrer, som kroppen ikke selv kan danne, men er vigtige at få tilført via kosten. De to hovedfamilier – omega-3 og omega-6 – styrker hud og pels og optimerer immunforsvaret. Man kan også supplere eget foder med essentielle fedtsyrer. De kan fås som koncentreret fodertilskud. En livslang lidelse Allergi er desværre ikke noget, vores kæledyr kan blive helbredt for, men en livslang lidelse. Du kan lette generne ved at anvende diverse lægemidler, plejeprodukter og specialfoder ordineret af dyrlægen. Efterhånden, som vi kender reaktionsmønstrene hos vores dyr i de forskellige årstider, kan vi være på forkant med støttebehandling. Sammenholdt kan det være med til at give dyrene en god tilværelse trods den kroniske tilstand. Kilde: Dyrlæge Boysen, Hudklinik for Hund og Kat – dyrlaegeboysen.dk
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?