Nostalgi: Breve fra børn: Hvad gør man så

17-07-2021 10:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i 1981 var der et afsnit i bladet, der hed Junior. I januar kunne børn skrive til HUNDEN, og det er fine breve. Her får du et af dem

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

[F1

 

Hvad gør man så?

Hej HUNDEN

Mit navn er Karen Grambye, og jeg er 14 år. Jeg har kun været medlem af DKK i et par måneder, men er meget interesseret i klubbens arbejde. I novembernummeret stod der, at børn og unge var velkomne til at skrive til jer. Jeg harr nogle spørgsmål, som jeg gerne vil have besvaret:

Jeg fik hund i maj, og jeg fik først dens stambog i september. På den står forrige ejer også opført som nuværende ejer, og det skal vel rettes. Skal jeg henvende mig til DKK eller til forrige ejer?

Min hund er en golden retriever-tæve (opført i DKK), der har så meget underbid, at hun ikke vil kunne opnå en avlstilladelse, men hvad vil der ske, hvis hun får et kuld hvalpe, og vi sælger eller forærer dem væk? Vil mit medlemskab af DKK så blive annulleret? Og vil hunden blive slettet i DKK’s stambog, eller vil hvalpene overhovedet kunne blive registreret i før omtalte stambog? Er det kun racerene hunde, der kan indregistreres i DKK?

----

Kære Karen

Tak for brevet. Hvis din hund får et kuld hvalpe, og du sælger dem eller forærer dem væk, vil du da ikke blive ”annulleret” som medlem. Men du må se i øjnene, at du nok ikke kan få hvalpene stambogsført. Din hund er jo født efter 1. januar 1980, og derfor er den underlagt de nye regler for stambogsføring i DKK. Disse kræver, at hunden skal have været på udstilling og fået mindst 3. præmie, før dens hvalpe kan stambogsføres. Rent bortset fra alle spørgsmål om, hvad man må, og hvad man ikke må, er det vel også et spørgsmål, om du kunne tænke dig at avle hvalpe på en hund, der måske giver underbid videre i arv til ”børnene”.

Ang. Spørgsmålet om det kun er racerene hunde, der kan stambogsføres. Ja. Det er det. Men du er hjertelig velkommen i DKK’s lydighedsprøve-arbejde – uanset om din hund er raceren eller ikke. Men en stambog bør være en garanti for raceægthed. Derfor kan krydsninger, blandingsracer, ikke optages.

Angående ejerforhold: Du skal henvende dig i DKK’s stambogsafdeling.

Læs også

Billeder fra de gode gamle dage

24-05-2022 15:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg

Nostalgi: Agility – Nu også i Danmark

12-09-2021 10:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her

NOSTALGI: På tur med ske og plasticpose

06-08-2021 12:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt

 

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet