[F1
Hvad gør man så?
Hej HUNDEN
Mit navn er Karen Grambye, og jeg er 14 år. Jeg har kun været medlem af DKK i et par måneder, men er meget interesseret i klubbens arbejde. I novembernummeret stod der, at børn og unge var velkomne til at skrive til jer. Jeg harr nogle spørgsmål, som jeg gerne vil have besvaret:
Jeg fik hund i maj, og jeg fik først dens stambog i september. På den står forrige ejer også opført som nuværende ejer, og det skal vel rettes. Skal jeg henvende mig til DKK eller til forrige ejer?
Min hund er en golden retriever-tæve (opført i DKK), der har så meget underbid, at hun ikke vil kunne opnå en avlstilladelse, men hvad vil der ske, hvis hun får et kuld hvalpe, og vi sælger eller forærer dem væk? Vil mit medlemskab af DKK så blive annulleret? Og vil hunden blive slettet i DKK’s stambog, eller vil hvalpene overhovedet kunne blive registreret i før omtalte stambog? Er det kun racerene hunde, der kan indregistreres i DKK?
----
Kære Karen
Tak for brevet. Hvis din hund får et kuld hvalpe, og du sælger dem eller forærer dem væk, vil du da ikke blive ”annulleret” som medlem. Men du må se i øjnene, at du nok ikke kan få hvalpene stambogsført. Din hund er jo født efter 1. januar 1980, og derfor er den underlagt de nye regler for stambogsføring i DKK. Disse kræver, at hunden skal have været på udstilling og fået mindst 3. præmie, før dens hvalpe kan stambogsføres. Rent bortset fra alle spørgsmål om, hvad man må, og hvad man ikke må, er det vel også et spørgsmål, om du kunne tænke dig at avle hvalpe på en hund, der måske giver underbid videre i arv til ”børnene”.
Ang. Spørgsmålet om det kun er racerene hunde, der kan stambogsføres. Ja. Det er det. Men du er hjertelig velkommen i DKK’s lydighedsprøve-arbejde – uanset om din hund er raceren eller ikke. Men en stambog bør være en garanti for raceægthed. Derfor kan krydsninger, blandingsracer, ikke optages.
Angående ejerforhold: Du skal henvende dig i DKK’s stambogsafdeling.
Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg
I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her
I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste