Ole Stangeland var ude at lufte sin border collie Tønes i Sola i et område, de havde besøgt flere gange tidligere. Idet Ole Stangeland var ved at samle sin fiskestang, kom en af lodsejerne kørende imod ham med et gevær. Han steg ud ad bilen, og hunden gik frem for at hilse på ham. Pludselig greb lodsejeren sit våben, rettede imod hunde og fyrede det af. Hunden blev ramt i låret, og da den lå og skreg af smerte, fyrede lodsejeren endnu et skud af, som ramte hunden i maven. Ole Stangeland stod som rædselsslagent vidne til den grumme episode. TRÆT AF HUNDE PÅ OMRÅDET Lodsejeren sagde noget til den chokerede hundeejer om, at han var træt af hunde, som var inde på hans område. Derpå steg han ind i sin bil og kørte tilbage til sit hus. Kort efter returnerede han sammen med sin søn og en plasticpose, som den chokerede og grædende Ole Stangeland kunne bruge til at transportere sin døde hund hjem i. Da Ole Stangeland og hans hund var i området, gik der får og græssede. Han tror, at det er årsagen til, at lodsejeren reagerede, som han gjorde. Ole Stangeland understreger, at hans hund, der jo var af hyrdehunderace, aldrig gjorde noget galt. – Det er jo ikke en hund, der angriber, og det burde lodsejeren havde forstået, siger han. Ole Stangeland havde et meget nært forhold til sin hund, som han havde taget tre måneders orlov for at træne. Han er sønderknust over tabet af hunden. Hændelsen har han meldt til politiet. KLAR TIL AT SKYDE IGEN Lodsejeren har udtalt, at han er klar til at skyde en hund igen. Han har længe haft problemer med hunde, der tager livet af hans får. – Jeg har oplevet det så mange gange, at denne gang skød hunden, før det skete, siger han. Han brød sig ikke om at gøre det, men mener at det var den rigtige ting at gøre. Dagen efter hændelsen fandt lodsejeren et dødt lam, og han har anmeldt Ole Stangeland for skade på sin ejendom. Lodsejeren håber, at besøgende med hunde vil tage båndtvangen alvorligt. Han har ikke noget imod, at de opholder sig i området, men hundene skal være i snor. Sagen bliver efterforsket af politiet. Se mere og (barsk) foto af den skudte hund via linket under billedet til højre. Kilde: aftenbladet.no
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse