Når hunden skal være ferieklar

25-04-2011 14:28, af Anne Kristine Tollestrup
Skal hunden med på sommerens ferie, er det vigtigt at sikre, at den har de fornødne papirer og vaccinationer i orden. Visse ting skal planlægges i god tid!
Copyright Ridehesten.com
Skal hunden med på sommerens ferie, er det vigtigt at sikre, at den har de fornødne papirer og vaccinationer i orden. (Modelfoto: hunden.dk/Tine Luther)

Hvis man vælger at tage sin hund med til udlandet på ferie, er det vigtigt, at man har papirer og vaccinationer i orden. Hunden skal have et EU-pas samt være id-mærket, så oplysninger på hunden kan kædes sammen med passet. Id-mærkningen kan være en let læselig tatovering eller en mikrochip. Dog er reglerne ændret, således at alle hunde, der først bliver mærket efter 2. juli 2011, SKAL mærkes med mikrochip. I forhold til vaccinationer må man sætte sig ind i de(t) respektive ferieland(e)s gældende regler. Vacciner imod rabies Annette Junker Karpinski, der er dyrlæge ved Fødevarestyrelsen, udtaler til fpn.dk, at det er lykkedes at dæmpe sygdommen rabies i europa, og at man derfor skal være opmærksom på de skrappe regler på dette område. Det vil sige, at hunden skal være vaccineret mod rabies, hvis den skal med ud og rejse i udlandet. Her er det vigtig, at man er opmærksom på, at en mikrochipning skal ske før eller samtidig med, at hunden vaccineres mod rabies. Hvis hunden er vaccineret mod rabies, inden den er mikrochippet, regnes vaccinationen ikke for gyldig. Der udover skal rabiesvaccinationen være givet mindst 21 dage, inden man tager ud at rejse. Katastrofale følger Det kan få katastrofale følger, hvis hunden ikke er rabiesvaccineret, inden man tager den med ud at rejse. I yderste tilfælde risikerer man, at hunden aflives af de lokale myndigheder. Hvis en udenlandsk hund kommer til Danmark uden at opfylde kravene, bliver den enten sat i karantæne, returneret til det land, den kommer fra, eller aflivet. Der udover vanker også en bøde til hundens ejer. Annette Junker Karpinski mener, at man bør overveje det kraftigt, inden man vælger at tage hunden med ud og rejse til udlandet. Kilde: fpn.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?