Som hundeejere, er der få ting der kan gøre os så rasende, som historier om mishandlede dyr. Heldigvis får mange af disse historier en lykkelig udgang. Det som en lille sejr mod dem, der begik vanrøgten – for så slog deres onde handlinger i hvert fald ikke rod denne gang. Far og søn Bret og Zach Winingar var ude at køre en tur på deres motorcykler, da de begge får øje på noget mærkeligt i vejkanten. Det viste sig at være et gammelt bur, der var blevet forladt. Hvad de ikke vidste var, at de to motorcyklister skulle komme til at redde et liv den dag. Det skriver Dagensnytt.com. For til deres store overraskelse og forfærdelse var der en hund i buret. Det stakkels dyr var underernæret og havde forsøgt at tygge hul i gennem plastikburets vægge, for at undgå den triste skæbne der ventede den. Far og søn tog straks teten, og skyndte sig at hente en bil og noget hundemad. Derefter tog de tilbage til stedet, hvor de havde fundet buret og den underernærede hund. Skønt det tog hunden noget overbevisning, fik de med hundemaden lokket hunden ind i bilen. Her navngav de hende Charlie Bravo. Og der skulle ikke gå lang tid, før hunden udviste sin taknemmelighed. Allerede på bilturen hjem viste det sig nemlig, at Charlie Bravo var en god og kærlig hund. Da de kom hjem, blev hun gjort ren og fik kløerne klippet, hvorefter de kørte hende direkte til dyrlægen. Dyrlægen slog fast, at Charlie Bravo blot var omkring otte måneder gammel. Hvor længe hun havde siddet i buret var uklart, men Bret tror, at hun kan have siddet der så længe som en måned, baseret på sårene, Charlie Bravo havde pådraget sig efter det ubehagelige ophold. Historien om den fortabte hund spredte sig hurtigt på Facebook, og snart begyndte familien at modtage donationer fra velmenende mennesker, som hjælp til dyrlægeregningen. Men snart fik de så mange penge doneret, at de havde mere end rigeligt til regningen. Derfor donerede de resten til andre hjælpeorganisationer. Bret havde ikke planer om at anskaffe sig en hund, og havde aldrig haft det, men Charlie Bravo gjorde valget let for ham; hun skulle beholdes. I dag har familien adopteret yderligere to hunde. Og hvad Charlie Bravo angår, så har hun glemt den traumatiske oplevelse, og er i dag en livsglad og legesyg hund.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet