Udstillingen består i virkeligheden af to enkelt-udstillinger, en om lørdagen og en anden om søndagen, hvor de deltagende hunde bedømmes af nye dommere. Derfor er der deltagelse af alle racer - ca. 285 forskellige - både lørdag og søndag. Der kommer hunde fra hele Europa og sågar fra USA og Rusland, for hundefolket konkurrerer om såkaldte titler – ikke om pengepræmier, og i Herning er både titlen Dansk Vinder (lørdag) og Nordisk Vinder (søndag) på spil. Så der er virkelig noget at se på, hvis man går og overvejer, hvilken race der vil passe bedst til netop ens egen familie. Om formiddagen fra kl. 9 bedømmes hundene i de enkelte racer – ligesom på et dyrskue. Om eftermiddagen fra kl. 15 går det løs med show, opvisninger og gruppekonkurrencer i Store Ring (Hal E). Her kåres også Årets Politihund (lørdag eftermiddag). Søndag eftermiddag rundes dagen af med at finde den hund, som bliver Best in Show og vinderne af årskonkurrencerne om at blive Årets hund, Årets opdrætter, Årets veteran etc. Super lydige hunde Konkurrencer om årets LP-hund foregår kl. ca. 09.00-13.30 i Store Ring (hal E). Lørdag er det klasse 1, 2 og 3. Søndag er det eliteklassen. Her kan man både blive imponeret og inspireret til måske selv at gå i gang med at lave noget med sin egen hund. Entré Begge dage er 60 kr. for voksne og 10 kr. for børn. Børn under 6 år gratis. Gæstehunde skal have billet Det er muligt at medbringe flinke gæstehunde. Det koster 90 kr. pr. hund. Endvidere skal hunden medbringe sin vaccinationsattest. Udstillingens adresse Messecenter Herning – hal E, F, G, J1, J2, J3, K, L og M. Vardevej 1 DK-7400 Herning Yderligere oplysninger om Dansk Kennel Klub og den internationale hundeudstilling i Herning kan indhentes hos Dansk Kennel Klubs information på tlf. 5618 8155 eller på internettet på hjemmesiden www.dkk.dk (link under billedet til højre)
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.