Hundetænder bør børstes hver dag, men det er nok de færreste hundeejere, der er så ihærdige med hunde–tandplejen. Manglende tandpleje kan føre til tandsten, som så kan føre til alvorlige problemer hos hunden. Den kan få tandkødsbetændelse, paradentose og andre sygdomme. Faktisk er tandkødssygdomme det mest udbredte helseproblem hos hunde, så det er vigtigt at forebygge på området. Får man ikke svinget tandbørste dagligt, kan man supplere tandplejen på forskellige måde – ingen af dem er dog så effektive som tandbørstning. Man kan f.eks. vælge særlige fodertyper og tyggepinde eller lade sin hund gnave marvben. Ny undersøgelse Ph.d.-studerende Fábio Ritter Marx har gennemført en undersøgelse om marvbens effekt på tandsten. Han testede marvben fra forskellige dyr – både gnaveben fra den tykke del af lårknoglen og samme knogles ende, der er tyndere. En række beagles indgik i undersøgelsen. Undersøgelsens resultat viste, at gnavebenene fra kvæg er de bedste bekæmpere af plak og tandsten. Lårknoglens ende var mindst effektiv, fordi hundene i større grad er i stand til at knuse benene herfra og dermed spise dem. Ben fra midten af lårknoglen er så tykt og hårdt, at hundene bare gnaver på dem – og det er effektivt i tandstensbekæmpelsen. Renere tænder på tre dage Hundene i undersøgelsen fik et stykke marvben hver dag. Omkring 40 % af deres tandflader var dækket af tandsten. I løbet af bare tre dage med marvben blev mellem 35 og 55 % af tandstenen ”tygget bort”. Effekten var størst hos de hunde, der havde fået de kraftige ben fra kvægets lårknogle. Resultaterne på de bagerste tænder var ringest. Kilde: forskning.no
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.