De tusindvis af hunde, der vandrer rundt i hallerne i Herning Messecenter i disse dage, skal som alle andre hunde have det godt. Derfor skal de ikke gå og have ondt i kroppen, men det kan nogle gange være svært at finde ud af, om hunden har ondt. Er man i tvivl, kan det være en rigtig god ide at komme forbi Magtor midt i Hal C.
Her står ejer Christian Hembo og og medejer af den sjællandske afdeling Anne Orholt klar med flere medarbejdere til at undersøge alle de hunde, der kommer forbi, og det er der faktisk mange, der har gjort.
- Vi havde vel mellem 100 og 120 hunde mellem hænderne i går, og i dag får vi endnu flere, fortæller Christian Hembo.
- Ja folk stod allerede i kø, da vi åbnede, så i dag har vi også indkaldt en ekstra medarbejder, så vi bedre kan følge med, supplerer Anne Orholt.
Christian er uddannet kirporaktor, og hører nogle gange kritik for, at han har en virksomhed som Magtor uden at være uddannet dyrlæge. Den kritik forstår han dog ikke.
- Jeg skal ikke vide noget om alle mulige sygdomme på hunden, for det tager jeg mig ikke af. Det jeg skal tage mig af, er at finde ud af, om hunden kan bevæge sine lemmer, som den skal, og hvorfor den eventuelt ikke gør det. Dertil passer min uddannelse som kiropraktor helt perfekt, siger han.
For ham er netop specialiseringen i bevægeapparatet særdeles vigtigt. Han har omkring 50 kiropraktorpatienter om ugen, og får derigennem en unik viden gennem sin erfaring.
Netop specialiseringen er vigtig hos Magtor. For man kan ikke vide det hele.
- Hos os har vi blandt andet både en dyrlæge, en fysioterapeut og en massør ansat. En klog mand sagde engang, at man aldrig skulle ansætte nogen, der var dummere end en selv, og det følger vi hos Magtor. Jeg har en viden indenfor det kiropraktiske, og andre har viden på andre områder. Det er noget af det, der gør Magtor unikt, fortæller han og fortsætter:
- Det er også en af grundene til, at vi kun har halve døre på klinikken. Dørenes lukkede nederste del gør, at hundene ikke kan se ud på gangen og blive stresset over det, mens den åbne øverste gør, at vi behandlere altid kan kalde på hinanden, hvis der er brug for nogle kompetencer fra en anden behandler.
På udstillingen i Herning bliver hundene gratis tjekket, om de har nogle smerter i bevægeapparatet. Er der noget, der kræver behandling på den ene eller anden måde, får de en tid i klinikken.
- Hvis der er noget akut, behandler vi det naturligvis her på stedet. Vi har blandt andet haft en hund, hvor skulderen var gået af led, og det blev behandlet på stedet.
Magtor har en afdeling i Hinnerup i Jylland og en i Sorø på Sjælland.
17-årige Sara DeAngelis kunne endnu engang tage titlen som Årets Juniorhandler med sig hjem.
Efter søndagens flotte juniorhandling konkurrence vandt danske Naya Kühne Andersen.
Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin.
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet