Klovne har været på alles læber den sidste uges tid – og med god grund. Der har været flere uheldige episoder, hvor klovne har skræmt forbipasserende mennesker. Og tendensen er landsdækkende; alle de større danske byer oplever en decideret klovneinvasion. Dette pludselige ”skadedyrsproblem” har fået folk til tasterne i håbet om at få svar på, hvad der sker, hvis man kommer til at stikke klovnen en lussing, eller hvis Fido hapser ud efter den polkaprikkede gøgler. Dette har fået Nordsjællands politi til på Facebook at opfordre forældre til at tage en alvorssnak med deres poder om det ufornuftige i at skræmme uskyldige mennesker om aftenen med uhyggelige klovnekostumer. For klovnene kan nemlig blive straffet for deres klovnerier – og ikke nødvendigvis i form af en bøde. Derfor har Nordsjællands politi også forsøgt at redegøre for loven på dette pågældende punkt. De mange spørgsmål fra borgerne er dog ikke alle lige lette at besvare, for det er en vurderingssag fra gang til gang. Forklaringen fra politiet lyder således: – Hvis man som hundeejer skal kunne straffes for, at ens vaps har bidt en anden person, kræver det, at man som hundeejer har haft til hensigt at anvende sin hund som et våben. – Springer en klovn frem fra en busk og råber ”bøh!”, så Plet instinktivt napper klovnen i anklen, er der umiddelbart ingen straffesag mod hundeejeren. Men tager man snoren af Plet og råber ”puds klovnen”, så er det umiddelbart en anden historie. Og midt imellem de to eksempler er der en masse nuancer, og det er derfor, vi vurderer hver sag særskilt. – Skulle man selv påføre en klovn eller andre skade, kan det under nogle omstændighederne være straffrit under det begreb, der hedder nødværge. I straffelovens § 13 står der kort fortalt, at nogle ellers strafbare handlinger er straffri, hvis de har været nødvendige for at afværge et angreb. Dog skal handlingen stå mål med angrebets farlighed og angriberens person. Det er den korte forklaring af begrebet nødværge, men vi anbefaler jer at læse de syv linjer i straffelovens § 13. Kilde: Mx.dk
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse