Lørdag er det tid til hundenes oscarshow

23-02-2018 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Show of winners hedder det helt store gallashow for hunde i Danmark. Lørdag er det igen tid til at fejre de hunde, der har vundet gennem det sidste år. Arrangør Ulf Fjeldsted Jørgensen glæder sig

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Guld, glitter og galante gevandter er nogle af de ingredienser, der for alvor adskiller Show of winners med de normale hundeudstillinger.

Her skal alle sidste års bedste hunde fejres med pomp og pragt, og der bliver ikke sparet på noget.

– Det er hundesportens svar på Oscarshowet. Vi fejrer alle de hunde, der vandt sidste år, og det plejer at være en kæmpe oplevelse, som man ikke bør gå glip af, siger Ulf Fjeldsted Jørgensen, der har arrangeret showet siden starten i 1981.

Hunden.dk fanger ham i bilen, mens han er på vej rundt og gøre de sidste ting klar til det ekstravagante hundeshow.

– Jeg må jo indrømme, at jeg ikke har holdt vinterferie i 36 år, lyder det muntert fra den erfarne arrangør.

Dagens program
Udover at se og hylde alle vinderne, er der masser af andre ting at glæde sig til ved lørdagens store begivenhed.

– Der er ingen tvivl om, at mange deltagere ser ekstra frem til dette, fordi de kan tillade sig at drysse guldglimmer på hundens ryg og selv iføre sig flotte kjoler eller habitter og butterfly. Vi har ikke så mange regler der, lyder det fra Ulf Fjeldsted Jørgensen.

For tilskuerne er der også mange ting at glæde sig til. Blandt andet giver en indgangsbillet også adgang til backstageområdet, hvor man kan se hundene blive gjort klar, og man kan også få lov at klappe en hund eller to.

Derudover er der i år lavet aftale med en ballonmand, som kommer klokken 15.30 og laver ballonhunde til dem, der kunne tænke sig at få sådan en med hjem.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Tine Luther

Klokken 17.15 bliver der drysset vaskeægte stjernestøv over arrangementet, når dommeren fra Vild med dans, Britt Bendixen, kåres til årets vinder 2018.

Det fulde program kan ses på Show of winners’ hjemmeside her

Et særligt samarbejde
At Show of winners overhovedet er blevet den succes, som det er, har Ulf Fjeldsted Jørgensen en ganske god forklaring på.

– Vi har jo nogle meget vigtige frivillige hjælpere, som lægger et fantastisk stort arbejde i arrangementet. Nogle er kommet i 15-20 år. Det er altså lang tid, siger han.

Tilbage i 1981 startede Show of winners også som et samarbejde mellem tre klubber. Det var egentlig I.C. Christensen, der fik ideen til arrangementet. Han var formand for beagle klubben på det tidspunkt, og overbeviste Ole Staunskjær fra grand danois klubben og Ulf Fjeldsted Jørgensen, som på det tidspunkt var formand for klubben for afghanske mynder om, at det ville være en god ide med et gallashow for hunde.

De første ti år var de tre arrangører af Show of winners, men mens de to andre trak sig ved 10 års jubilæet, valgte Ulf Fjeldsted Jørgensen altså at fortsætte med at arrangere showet.

Copyright Ridehesten.com
Ulf Fjeldsted Jørgensen her i samtale med nu afdøde Prins Henrik ved Show of winners i 2015 Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Dansk Kennel Klub er sponsor af showet og er de sidse år gået mere og mere ind i showet. I år er tilmeldingen foregået over kennelklubbens hundeweb.

– Jeg tror da, at de kommer til at overtage det på et tidspunkt. Det er jo et kæmpe arbejde for en mand i 70’erne, lyder det fra Ulf Fjeldsted Jørgensen.

Vil man følge med i seneste nyt, kan man følge Show of winners på Facebook her.

Showet bliver også livestreamet og det kan ses her.

Show of winners løber af stablen lørdag den 24. februar 2018 kl. 12 til ca. 22.00 i Frederiksborghallen, Milnersvej 39. 3400 Hillerød.

Læs også

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Show of Winners 2024 set fra sofaen

25-02-2024 12:36, af Anne Egede

Så blev det den februar-lørdag igen. Den lørdag, hvor sidste udstillingsårs mest vindende hunde dyster mod hinanden festligt iscenesat med masser af bling-bling og moviestar-agtigt projektørlys i Brøndbyhallen

If you can dream it - you can do it

14-02-2024 13:14, af Anne Cecilie Sohl

I et tilbageblik på årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show i Herning 2023, fortæller vi her om Logslund Balto, der under den allersidste finale denne weekend skrev historie. 

HERNING: Gratis fotos af Årets Racevindere

11-11-2021 09:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Igen i år byder Wiegaarden på gratis fotografering af alle de hunde, der er blevet den bedste i racen i år. Kom forbi studiet i Herning, så vi kan få taget et lækkert billede af hunden

Skandinavisk opgør i Herning endte med svensk sejr

07-11-2016 12:47, af Kasper Larsson
Finalen i Dansk Kennel Klubs sidste internationale udstilling i år talte to danske, en svensk og en norsk hund

Firbenet fest i Fredericia

06-02-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vær med når Dansk Kennel Klub i den kommende weekend den 10.-11. februar slår dørene op for årets første hundeudstilling. Udstillingen finder sted i Messe C i Fredericia og med knap 3.000 hunde tilmeldt over de to dage bliver det en kæmpe hundefest, hvor du er garanteret en overdosis af logrende og pelset kærlighed. 

Udstilling Roskilde: DKK beslutter sig 6. april

31-03-2020 11:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Går du og venter spændt på, om den internationale udstilling i Roskilde bliver til noget, så må du vente lidt endnu

Se billeder fra DKK's udstilling i Ballerup

19-06-2012 12:44, af Tine Luther
Så er billederne fra Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Ballerup den forgangne weekend online.

Lhasa apsoen Maggie er Årets Veteran 2017

15-11-2017 15:34, af Marie Helene Rigård Rohleder

De gamle stjerner blev også hyldet på DKK's udstilling i Herning og her gik den flotte titel som Årets Veteran 2017 til lhasa apsoen Medoc Imagination, i daglig tale Maggie, og ejeren Anni Jensen

Se alle vinderne fra Fredericia!

14-02-2014 19:39, af Anne Kristine Tollestrup
På HUNDE PÅ TOPPEN, kan du se alle vinderne fra weekendens DKK udstilling i Fredericia.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.