Labradoren Dolly er 11 måneder, og er flyttet ind hos Flemming Nielsen. Hun er trænet til at kunne hjælpe ham med at få hverdagen til at hænge sammen. Det skriver dr.dk. Men Flemming er hverken blind eller fysisk handicappet. Han har været i krig i Bosnien, Afghanistan, Irak og Kosovo som sygepasser, hvor hans job var at tage sig af sårede soldater og civile. Den lange tid i krig har sat sig som dybe sår i Flemmings psyke, der i dag er førtidspensionist og lider af posttraumatisk stress syndrom. Angstanfald, mareridt og søvnløshed er hverdag. Som en af de første krigsveteraner i Danmark har han fået bevilliget en servicehund af kommunen. - Efter jeg har fået Dolly, har jeg fået det meget bedre. Jeg har stadig mine mareridt, men det giver noget tryghed, og jeg kan tillade mig at slappe af. Hvis jeg vågner om natten, ligger Dolly inden for en armslængde, så jeg kan røre hende og få ro på igen, fortæller han til DR. Hverdagens gøremål kan være overvældende for Flemming, der på grund af sin lidelse altid er på vagt efter fare og konstant vurderer trusselsniveauet. Det er her, Dolly kommer ind i billedet. Hun er trænet til at reagere på Flemmings signaler og trøster ham, hvis han har en dårlig dag. De imponerende dygtige hunde har også et heftigt prisskilt. En servicehund som Dolly koster 85.000 kr. men ifølge Thies Mathiasen fra Dansk Folkeparti er de det hele værd. – Vi mente, at det ville give manden noget at stå op til. Når man giver et dyr til et menneske i afmagt, så giver man dem samtidig noget at leve for igen, siger han. Flemming Nielsen selv er heller ikke i tvivl om Dollys indvirkning på hans liv. – Hun er det bedste hjælpemiddel, jeg kunne få, siger han til dr.dk.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet