Hvordan vælger man et navn til sin nye hund? Det er et rigtig godt spørgsmål, og det har været roden til mange diskussioner igennem tidernes løb. En ting man kunne gøre, var at følge trenden – et af de mest populære hundenavne lige nu er Rio, på grund af de netop overståede olympiske lege. Mange vælger også at opkalde deres hund efter deres yndlings fodboldspiller. Man kunne også tage den traditionelle vej og kalde sin hund for Bella, Molly, Buster eller Freja, som er blandt de mest brugte hundenavne i Danmark – en sikker vinder. Hvis du i forvejen har hunde, kan man passende vælge ”matchende” navne – eksempelvis Bonnie og Clyde, Kjeld og Yvonne eller andre dynamiske duoer. Men hvad end du vælger, så er det mere end blot et pænt navn. Det er det navn (eller i hundens tilfælde: lyd) som hunden kommer til at høre flest gange i sit liv. Nogle navne, eksempelvis Jack, er specielt egnet som hundenavn. Siger man det højt kan man fornemme hvorfor. ”Jack” Det er en robust lyd, én stavelse og helt tydeligt. Fra hundens perspektiv er der intet at tage fejl af. Selvfølgelig kan alle Danmarks hunde ikke hedde Jack, for det ville skabe mere forvirring end gavn, men pointen omkring et skarpt og forståeligt navn holder stadig. Samtidig skal man, hvis det er muligt, holde sig fra at kalde sin hund noget, der minder om de gængse kommandoer man bruger i dagligdagen (sit, dæk, bliv, på plads etc.). Selvfølgelig afhænger det meget af stemmeføring og intonation, men det kan skabe forvirring hos hunden. Husk også, at deres navn for dem blot er en lyd. Derfor er det vigtigt at hunden associerer denne lyd med noget positivt. Når der sker noget behageligt, for eksempel at hunden skal spise, når det er legetid, eller når den skal luftes, er det utrolig vigtigt, at hunden hører denne lyd. Deres navn skal betyde noget positivt for dem – aldrig noget negativt. Uanset hvad, så er det vigtigste dog, at du vælger et navn du er glad for, og som hunden kan forstå. Kilde: Dogsblog.com
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse