Hvordan vælger man et navn til sin nye hund? Det er et rigtig godt spørgsmål, og det har været roden til mange diskussioner igennem tidernes løb. En ting man kunne gøre, var at følge trenden – et af de mest populære hundenavne lige nu er Rio, på grund af de netop overståede olympiske lege. Mange vælger også at opkalde deres hund efter deres yndlings fodboldspiller. Man kunne også tage den traditionelle vej og kalde sin hund for Bella, Molly, Buster eller Freja, som er blandt de mest brugte hundenavne i Danmark – en sikker vinder. Hvis du i forvejen har hunde, kan man passende vælge ”matchende” navne – eksempelvis Bonnie og Clyde, Kjeld og Yvonne eller andre dynamiske duoer. Men hvad end du vælger, så er det mere end blot et pænt navn. Det er det navn (eller i hundens tilfælde: lyd) som hunden kommer til at høre flest gange i sit liv. Nogle navne, eksempelvis Jack, er specielt egnet som hundenavn. Siger man det højt kan man fornemme hvorfor. ”Jack” Det er en robust lyd, én stavelse og helt tydeligt. Fra hundens perspektiv er der intet at tage fejl af. Selvfølgelig kan alle Danmarks hunde ikke hedde Jack, for det ville skabe mere forvirring end gavn, men pointen omkring et skarpt og forståeligt navn holder stadig. Samtidig skal man, hvis det er muligt, holde sig fra at kalde sin hund noget, der minder om de gængse kommandoer man bruger i dagligdagen (sit, dæk, bliv, på plads etc.). Selvfølgelig afhænger det meget af stemmeføring og intonation, men det kan skabe forvirring hos hunden. Husk også, at deres navn for dem blot er en lyd. Derfor er det vigtigt at hunden associerer denne lyd med noget positivt. Når der sker noget behageligt, for eksempel at hunden skal spise, når det er legetid, eller når den skal luftes, er det utrolig vigtigt, at hunden hører denne lyd. Deres navn skal betyde noget positivt for dem – aldrig noget negativt. Uanset hvad, så er det vigtigste dog, at du vælger et navn du er glad for, og som hunden kan forstå. Kilde: Dogsblog.com
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.