Juleaften skal være en dejlig dag for hele familien, også for vores firbenede venner. Men mange gæster, og højt humør, er ikke nødvendigvis med til at gøre hundens juleaften god – tværtimod kan det være en smule overvældende for den. Så hvad skal du tænke på, når dagen oprinder og festen går i gang? Vi har samlet 5 gode råd til, hvordan hunden får en god juleaften.
1. Husk hunden i juletravlheden
Når det bliver juleaftens dag, har mange travlt med at stege and, koge kartofler og lave sovs, og i travlheden kan man godt komme til at glemme hunden. Husk derfor at få luftet hunden inden juleræset går i gang - en træt og velstimuleret hund, kan også lettere slappe af og være rolig, når gæsterne kommer.
2. Lav et helle til hunden
Får man mange gæster juleaften, kan det godt være overvældende for hunden, især hvis der er mange børn i selskabet. Sørg derfor for, at hunden har et roligt sted, hvor den kan lægge sig og være i fred – på den måde har hunden mulighed for at vælge gæsterne fra, hvis det bliver for meget.
3. Pas på de levende lys
De levende lys på det fine juletræ kan være farlig for en glad hundehale eller en nysgerrig hundesnude, så pas på hunden når lysene tændes, og overvej om I ikke kan placeres dem over hundehøjde.
4. Hold tilbage med madrester
Julemad er ikke det bedste for hunden, og vær derfor varsom med at give den rester. Den fede mad kan give dårlig mave, og i værste fald betændelse i bugspytkirtlen, og andeben kan splintres og give problemer i tarmen. Chokoladen, nødderne og rosinerne bør du også helt holde væk fra hunden.
5. Pas på gavebåndene
Har man en hvalp, en ung hund eller en hund, der bare er glad for at spise ting, skal man være forsigtig med gavebåndet, når der er danset om juletræet og gaverne skal gives. Gavebånd, sløjfer og andre fine ting, kan være spændende for den nysgerrige hund, men får hunden gavebåndet ned i tarmen, kan det give problemer.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.
I aften er det juuuuuleaften, der er længe længe til. Vi glæder os, men vi skal huske at passe godt på hunden, når julemaden fortæres, juletræet pyntes og gaverne pakkes op
Tre amerikanske kvinder er blevet anholdt for at save bagbenene af en to-årig hund
Fra den 1. oktober må hunde igen gå uden snor på de danske strande. Dyrenes Beskyttelse opfordrer dog til, at man aldrig slipper hunden løs, hvis man ikke har fuld kontrol over den
8. juni forsvandt Chile fra sit hjem i Kirke Eskildstrup. Nu sidder en ulykkelig familie og frygter, at deres lille hund er blevet stjålet
I takt med, at flere og flere får hund, burde salget af lovpligtige ansvarsforsikringer også stige. Det gør det også bare ikke i samme grad. En manglende ansvarsforsikring kan blive dyr
I aften kan man komme til et spændende arrangement i det sydlige Jylland. Her vil man blandt andet kunne opleve Irene Jarnved
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet