Kom af med lopperne

08-05-2011 10:15, af Anne Kristine Tollestrup
Hvis lopperne skal bekæmpes, skal det gøres efter grundig vejledning, viser ny dansk forskning.
Copyright Ridehesten.com
Det kan være svært at komme lopperne til livs, hvis man ikke følger det anvendte loppemiddels vejledning nøjagtigt. (Modelfoto: Tine Luther/Hunden.dk)

Hvert år rammes tusindvis af hunde og katte af lopper. Mange oplever, hvordan lopperne vender tilbage igen og igen, også selvom hunden har fået loppekur. Ny forskning viser, at hvis man vil af med lopperne, er det vigtigt at få god rådgivning og følge den til punkt og prikke. Hvis hunden har fået lopper, kan man gøre følgende for at bekæmpe dem: 1. Købe et loppemiddel 2. Putte det på hunden som beskrevet og vejledt 3. Sørge for at gentage behandlingen inden for det tidsrum, der er beskrevet i brugsanvisningen Ifølge biolog Kim Søholt Larsen, der er førende ekspert i lus og lopper, kan det godt tage et halvt år, før lopperne er bekæmpet. Han mener, det skyldes, at mange første opdager lopperne, når hunden begynder at klø sig. Det vil sige, at lopperne allerede har nået at skabe en pulje af æg, larver og kokoner, som først skal udvikle sig til lopper. Kim Søholt Larsen påpeger også, at mange tror, at en gang loppebehandling er nok, og så er problemer løst. Det er det desværre langt fra hver gang. Han anbefaler derfor, at man køber sit loppemiddel et sted, hvor man kan få god rådgivning omkring produktet. Sammen med loppemiddelproducenten Merial har han kontaktet tidligere brugere, hvor mange har opgivet kampen mod lopperne. Dog viste det sig, at kattelopper, som også sidder på hunde, forsvinder i 96 % af de tilfælde, hvor ejeren er vejledt ordentlig. Kim Søholt Larsen påpeger, at der i dag er mange gode produkter på markedet, men at det vigtigste er, at de bliver brugt rigtig, hvis man vil vinde i loppekampen. Kilde: Videnskab.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den livsglade labrador retriever

22-07-2025 07:28, af Bolette Heering

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Fra HUNDEN: Raceportræt af den hårdføre grønlandshund

19-07-2025 06:39, af Yvonne Inez Glesner og Andrea Jensen

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

24-06-2021 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor

Fra HUNDEN: Raceportræt af den intelligente cairn terrier

16-07-2025 07:54, af Berit Rosenfeldt

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?