Hvert år rammes tusindvis af hunde og katte af lopper. Mange oplever, hvordan lopperne vender tilbage igen og igen, også selvom hunden har fået loppekur. Ny forskning viser, at hvis man vil af med lopperne, er det vigtigt at få god rådgivning og følge den til punkt og prikke. Hvis hunden har fået lopper, kan man gøre følgende for at bekæmpe dem: 1. Købe et loppemiddel 2. Putte det på hunden som beskrevet og vejledt 3. Sørge for at gentage behandlingen inden for det tidsrum, der er beskrevet i brugsanvisningen Ifølge biolog Kim Søholt Larsen, der er førende ekspert i lus og lopper, kan det godt tage et halvt år, før lopperne er bekæmpet. Han mener, det skyldes, at mange første opdager lopperne, når hunden begynder at klø sig. Det vil sige, at lopperne allerede har nået at skabe en pulje af æg, larver og kokoner, som først skal udvikle sig til lopper. Kim Søholt Larsen påpeger også, at mange tror, at en gang loppebehandling er nok, og så er problemer løst. Det er det desværre langt fra hver gang. Han anbefaler derfor, at man køber sit loppemiddel et sted, hvor man kan få god rådgivning omkring produktet. Sammen med loppemiddelproducenten Merial har han kontaktet tidligere brugere, hvor mange har opgivet kampen mod lopperne. Dog viste det sig, at kattelopper, som også sidder på hunde, forsvinder i 96 % af de tilfælde, hvor ejeren er vejledt ordentlig. Kim Søholt Larsen påpeger, at der i dag er mange gode produkter på markedet, men at det vigtigste er, at de bliver brugt rigtig, hvis man vil vinde i loppekampen. Kilde: Videnskab.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse