Når man har lagt sig fast på, hvilken race, ens nye hvalp skal være af, er næste udfordring at finde den rette opdrætter. Det kan det være en god ide at kontakte en af specialklubberne under Dansk Kennel Klub, der kan oplyse, hvilke opdrættere der er af den pågældende race. Besøg flere forskellige opdrættere og gerne inden de har hvalpe - så kan man bruge energien på at vælge den rigtige opdrætter. Det at købe hund er en tillidssag, hvor man måske senere i hvalpens liv får brug for hjælp fra en god opdrætter. Tilmeld dig hvalpemotivationskursus Når man har fundet sin opdrætter, og hvalpen er ”bestilt”, er det en god ide at tilmelde sig et hvalpemotivationskursus. Da det er et eftertragtet kursus, er der ofte venteliste, og det er vigtigt, at man kommer i gang så tidligt som muligt, når man har fået hvalpen hjem. Dog skal man huske, at hvalpen skal være færdigvaccineret, inden man tager den ud blandt mange hunde. Valg af hvalp Når hvalpene er 6-7 uger, kan man begynde at bedømme deres temperament. Det kan være en god ide enten at lade opdrættere fordele hvalpene mellem hvalpekøberne eller i det mindste lade opdrætteren vejlede. Opdrætteren har meget erfaring med hvalpe og kender hver enkelte hvalp godt og kan på den måde fordele hvalpene bedst. Forberedelser Inden hvalpen kommer hjem, er det vigtig at forbedre huset og de omgivelser, hvalpen skal færdes i. Det vil sige, at man først og fremmest skal søge for, at der ikke er noget, hvalpen kan komme til skade ved. For eksempel skal haven hegnes forsvarlig ind, alle løse ledninger bankes fast til væggen, og har man trapper, skal de afgrænses f.eks. af et børnegitter. Dernæst er det vigtigt, at man bliver enig om opdragelsen. Det vil sige hvilke regler, der skal gælde for hvalpen, for eksempel hvor hvalpen må være henne. Hvalpen kan hurtigt blive forvirret, hvis den godt må være i sofaen den ene dag, men ikke den næste. Det kan også være en rigtig god ide at planlægge ferie, når hvalpen kommer hjem, så den ikke skal være alene for lang tid af gangen til at starte med. På indkøb Er det første gang, man har hund, er det vigtigt at få indkøbt basale ting som hundekurv, halsbånd, snor, vand og madskål, legetøj osv. Man kan også købe et tæppe, som man tager med til opdrætteren. Det ligger hos hundene og lugter godt af ”mor”, når hvalpen får det med i sit nye hjem. Med hensyn til foderet kan vil det være ideelt at starte med det, hvalpen er vant til fra opdrætteren. Det er altid en god ide at rådføre sig enten med sin opdrætter eller dyrlæge. Kilde: Gitte Mejsen Nielsen
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.