Hvornår er hunden gammel?

16-02-2011 15:58, af Anne Kristine Tollestrup
Alderdom er en vej, vi alle må gå, men hvornår er alderdom så hård ved hunden, at det er på tide at hjælpe den til de evige jagtmarker? Det giver Fagdyrlæge Finn Boserup et svar på.

Måske vil hunden ikke gå så lange ture som hidtil, sove mere og måske høre dårligere. Ifølge Finn Boserup behøver dette ikke være sygdomstegn, men derimod tegn på at et godt hundeliv slider både fysisk og psykisk. Han påpeger ligeledes, at et menneske på 25 år ikke har de samme ønsker, hverken fysisk eller psykisk som en på 60 år. Dog kan den aldrende - såvel hunden som menneske - trods alderstegn være lige sunde og raske samt glad for livet. Observer hunden i dagligdagen Finn Boserup mener, at det bedste er at observere hunden for sygdomme i dens vante omgivelser. Her kan man lægge mærke til, om hunden er frisk og virker glad, når man kommer hjem, eller om den hellere vil ligge for sig selv i et hjørne. Men kan også lægge mærke til om den er nysgerrig på gåturen eller lunter trist af sted. Besøg dyrlægen ved den mindste tvivl Er man det mindste i tvivl om hunden blot lider af alderdom eller om der er tale om sygdom, er Finn Boserups bedste råd at man aflægger sin dyrlæge et besøg. Dyrlægen har ofte kendt hunden i mange år og ser på hunden med et mere objektivt syn. 10 år er ingen hindring Et godt eksempel på, at alderdom ikke er nogen hindring for at fortsætte med at være aktiv, er den 10 år gamle welsh corgi cardigan, Blondie's Noble Man. På weekendens internationale udstilling i Fredericia kunne man se den rutinerede hanhund i aktion. At han var blandt de ældre hunde, var ikke synligt i hans optræden i ringen. Bag sig har han et hav af titler som blandt andet Junior Verdens Vinder, Verdens Vinder, Europa Vinder, Veteran Verdens Vinder og et hav af Champion titler. Der udover har Blondie's Noble Man været DKK racevinder ni år i træk. Weekendens udstilling var ingen undtagelse i succesen da Blondie's Noble Man blev nr. 3 i sin gruppe samt 4. bedste veteran i Storring konkurrencen. Ejer og handler af Blondie's Noble Man Susanne Conradsen har da heller ingen planer om at lade ham pensionere, og udtalte til hunden.dk, at så længe, han synes det er sjovt, skal han have lov til at deltage i udstillinger. Kilde: Dyrefondet

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.