Hvordan hilser du bedst på din hund?

28-10-2016 11:24, af Kasper Larsson
Vi kan ikke gøre for det. Som hundeejere er det vores kald at overøse vores hunde med kærlighed – specielt hvis vi har dårlig samvittighed over, at de har været alene hjemme en hel dag
Copyright Ridehesten.com
Måden du hilser på din hund, har stor indvirkning på hunden og dens bånd til dig. (Modelfoto: Shutterstock)

Det viser sig, at måden vi hilser på vores hunde, efter de har tilbragt dagen alene, har stor indflydelse på deres humør og hvorpå måden de føler kærlighed til os. Et nyt studie har undersøgt, hvordan hunde reagerer på verbale tegn og berøring efter at have været separeret fra en bekendt person i længere tid. I eksperimentet blev 12 beagles observeret imens de blev ladt alene i 25 minutter af en bekendt person. Hunde er ikke gode til at forstå tidslængder, hvorfor alt over et kvarter er lang tid for dem. Hver hund blev efterladt i et rum med en dyrlægestuderende, der ikke interagerede med den. Da personen som hunden kendte, igen trådte ind i rummet, blev måden hvorpå personen hilste på hunden noteret. En gruppe hilste på hunden med blød stemme og beroligende strøg over pelsen. En anden gruppe hilste udelukkende med verbale roser. Den sidste gruppe interagerede overhovedet ikke med hunden, men satte sig over i hjørnet for at læse et blad. Den første gruppe hunde, der både fik fysiske og verbale roser, viste et højt niveau af oxytocin – et hormon der produceres i forbindelse med kærlighedsfølelsen. Hunde der ikke blev klappet viste også et højt niveau af oxytocin, men det svandt langt hurtigere. Den sidste gruppe hunde, der slet ikke blev hilst på, viste også et øget oxytocinniveau, da den bekendte person trådte ind i rummet, men igen svandt det hurtigt, for at blive erstattet af tegn på stress. Flere af hundene vendte sig sågar imod den ukendte dyrlægestuderende for kærlighed. Eksperimentet viser således vigtigheden af den fysiske kontakt, når du hilser på din hund. Berøring vil i høj grad hjælpe på produktionen af oxytocin, og det lader din hund vide, at den er i sikkerhed og elsket. Det gør kun sammenholdet mellem dig og hunden stærkere. Sørg for at bruge god tid på at rose og overøse hunden med kærlighed, når du kommer hjem efter en lang da på arbejde. Kilde: Dogtime.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?