Hvis du finder en hund i en sommervarm bil...

03-06-2016 14:09, af Kasper Larsson
Flere sager bevidner om, at mange ikke har forstået budskabet om, at man ikke glemmer hunden i bilen om sommeren. Bliver bilen for varm, er det til livsfare for hunden. Se i tabellen i denne nyhed, hvor hurtigt temperaturen i en bil kan stige fra 19 til 85 grader.

Svensk politi har formuleret seks råd til, hvad du som vidne kan stille op, hvis du finder en hund med tegn på utilpashed i en varm bil. Først og fremmest skal du sikre dig, at ejeren ikke er i nærheden. Er du ved et supermarked kan du f.eks. bede om at få ejeren eller registreringsnummeret på bilen eftersøgt over annonceringsanlægget. Derudover kan du: 1) Tjekke efter åbne døre i bilen. 2) Kontakte politiet på 114. Er problemet akut ring 112. 3) Notere bilens registreringsnummer. 4) Notere klokkeslættet, du fandt hunden, og hvor lang tid du vurderer, den har været efterladt i bilen. 5) Undersøg om der er ventilation eller lufttilførsel til hunden – er der f.eks. et vindue åbent? 6) Knus kun ruden i nødstilfælde! Dette indebærer, at hunden skal være i helbredsmæssig fare eller livsfare. HVIS HUNDEN ER BLEVET OVEROPHEDET: • Anbring hunden i skyggen, gerne hvor der lufter. • Rens hundens mund for eventuel fråde eller savl. • Køl hunden ned med vand eller et vådt klæde på de steder, hvor huden er tynd, såsom i lysken og i armhulerne. Vandet hunden nedkøles med, må ikke være for koldt, da det vil forhindre kroppen i at komme af med varmen. Optimal temperatur er mellem 15-20 grader. • Tilbyd hunden vand med stuetemperatur, hvis den er ved bevidsthed. • Kontakt dyrlægen, selvom hunden kommer sig. Hvis hunden har været bevidstløs, skal man akut søge dyrlægehjælp, da der er risiko for kredsløbssvigt. Kilde: dagens.dk og hunden.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Dansk landshold klar til VM i spor

31-03-2025 12:03, af Cecilie Friis Amstrup

Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sådan undgår du konflikter med andre hundeejere på gåturen

03-04-2025 08:00, af Cecilie Friis Amstrup

Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.

5 ting din hund ville sige, hvis den kunne tale

29-03-2025 07:48, af Cecilie Friis Amstrup

Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Ny forskning: 59 procent af aktive hunde udsættes for skader

04-04-2025 08:06, af Cecilie Friis Amstrup

Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.