Halelammelse er en lidelse der kan ramme alle hunde, hvis deres bagende er blevet kølet ned. Dermed kan der opstå en betændelsestilstand i halerodens nerver, hvilket bevirker, at hunden ikke kan bevæge sin hale. Halen vil derfor hænge lige ned uden at logre. Hunden vil også have svært ved at sidde ned eller ved at tisse, hvis det er en tæve. Oftest forsvinder halelammelsen af sig selv i løbet af et par dage, hvis hunden holdes varm og tør, samt får godt med hvile. Hvis hunden har store smerter, kan du give den smertestillende og antiinflammatorisk medicin. Vurderer du, at hunden har meget stærke smerter, skal den tilses af en dyrlæge. Hold hunden varm og tør Hvis en hund først én gang har fået halelammelse, er der risiko for tilbagefald. For at forebygge halelammelse bør du tørre din hund grundigt, når den har været ude i regnen eller hvis den har været i koldt vand. Det kan også virke forebyggende at give hunden et varmt og tørt dækken på, hvis det er koldt udenfor, eller hvis hunden skal opholde sig et køligt sted i længere tid. Hvis halelammelsen ikke forsvinder af sig selv i løbet af få dage, bør dyrlægen kontaktes, da symptomerne på halelammelse også kan være symptomer på andre sygdomme eller skader i ryggen eller bagpartiet. Kilde: Agria.dk
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt