Hundene var Friðas redning

26-05-2020 16:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Forleden skrev vi en nyhed om, at mange mennesker havde fundet trøst i deres kæledyr under coronaen. I den forbindelse spurgte vi, om nogen af jer, havde gjort det samme. Friða Matras Brekku fra Færøerne skrev, at hun havde brugt sine hunde som trøst. Her får du hendes historie

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Jeg har to hunde, en dværg schnauzer peber/salt, Chili og en italiensk mynde, Blixen på henholdsvis ni og 12 år. De har været til utrolig stor støtte i en mærkelig tid, hvor al almindelig levevis er sat ud af funktion. Mine små terapeuter. Jeg var i udlandet på familiebesøg og kom hjem i starten af marts da alt blev vendt på hovedet. Jeg gik i timer i en mennesketom Kastrup Lufthavn, da mit fly til Færøerne var forsinket. Vi vidste ikke, om vi fik lov til at komme hjem, og der var mange røster om, at grænserne skulle lukkes. Vi fik heldigvis et fly hjem sent om aftenen. Ved ankomsten til Færøerne gik vi igennem lufthavnen uden at se et menneske. Ikke engang tolderne turde se på os. De, der var kommet for at tage imod deres kære, stod udenfor og så på os med angst i øjnene.


Copyright Ridehesten.comPrivatfoto Med denne oplevelse kørte jeg hjem til 14 dages ensom isolation. Jeg fik ikke engang mine voksne børn på besøg. De bragte mig varer til døren. 14 dage er utrolig lang tid på den baggrund og tankemylderet får let en ud af balance. En angst, som ikke har plaget mig, siden jeg var barn, truede, men der var mine hunde kærkomne terapeuter. De har altid været utroligt sensitive overfor min sindstilstand og holdt sig meget tæt til mig. Jeg er normalt dagligt i kontakt med mange mennesker, både kollegaer og gæster/kunder i vores galleri/grafikværksted, så det var en meget uvant ensomhed. Mit virke med kunst er en af de brancher, der er mest truet i øjeblikket og sikkert i lang tid fremover, så der er meget at bekymre sig om for mig, som i forvejen har let til ved at bekymre mig.
Så det har betydet rigtig meget for mit humør, at disse to kærlighedsbobler har holdt sig tæt til mig. Især Chili er god til at udtrykke sig og forlange dyb og langvarig øjenkontakt. Jeg skal bare se på hende og så smiler hun med hele kroppen.


Aldrig har de forlangt, at jeg skulle stå op, at få tur eller mad nu. Ikke sådan at forstå, at de ikke kommunikerer, de gør det bare meget høfligt og følger glade med på sene aftenture, når byen er mennesketom.
Hvis jeg ikke havde disse varme små sjæle hos mig, især i denne tid, var jeg blevet bims. Helt sikkert.
Her på Færøerne synes smitten ikke i øjeblikket at være til stede og vi vover os så småt at socialisere. Men det har været et langt forår hvor hundene og jeg at travet byen tynd, ofte alene, men også i selskab af venner der ligeledes er heldige at have hundeterapeuter.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Læs også

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Hundedamen med den vilde fortid

29-12-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

DKK's registreringstal steg med 10 procent i 2020

26-01-2021 14:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Corona-pandemiens hjemmearbejde og isolation fik mange til at beslutte sig for at få hund i 2020. I DKK har det betydet en stigning i antallet af nyregistrerede hunde på ti procent - trods et fald i importer på ni procent. Sammenlagt er det den største stigning siden 2008

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.