En tur på stranden er dejlig adspredelse for familien og for hunden, som kan finde meget stimulering på stranden. Her kan hunden få oplevelser, den ikke er vant til i dagligdagen. Hundene kan på stranden få sand under poterne, vand i pelsen og vind i næsen. Der er derfor gode grunde til at tage hunden med til vandet, og fra i dag den 1. oktober, er der endnu en grund. Nu kan hunden nemlig få lov til at løbe løs ved stranden. Dermed kan hunden få flere sanseindtryk og stimuli, end hvis den skulle gå i snor, hvilket gør turen til en endnu bedre oplevelse for både dig og hunden. – Stranden giver gode bevægelsesmuligheder, hvor hunde får brugt både det fysiske og mentale. Vandet sætter musklerne i gang og hunden får brugt muskler, den ellers ikke bruger. Det er nye lugte, som stimulerer hundens vigtigste sans, samt nye lyde og sanseindtryk at gå på opdagelse i, fortæller Jens Jokumsen, projektleder ved Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. Dyrenes Beskyttelse opfordrer dog til, at man har styr på sin hund, hvis man skal lade den løbe løs på stranden. En hund, der ikke kan kaldes ind, kan være til fare for sine omgivelser og genere dyrelivet, der findes på stranden og i de nærliggende naturområder. Hvorfor må hunde ikke løbe frit hele året? Ganske enkelt handler det om hensyn. Det er ikke alle, der er lige begejstrede for hunde, og det er også med risiko for strandens dyreliv, når hunden ikke er i snor. Dette er blandt årsagerne til, at det kun er i vinterhalvåret, at hunden må gå uden. Derfor skal hunde fra d. 1. april til 31. september igen føres i snor ved stranden og andre kyststrækninger. Det er af hensyn til de badende gæster og vilde fugles ynglepladser. Vær også opmærksom på, at bestemmelserne for hundens færden kan være forskellig fra kommune til kommune. Hold derfor øje med lokal skiltning i pågældende område. Kilde: Dyrenes Beskyttelse
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.