Flere end 16.000 mennesker lagde vejen forbi Store Hestedag, hvilket er mere end 3000 flere end sidste år. En række specialklubber havde stand, og Myndeklubben sørgede for, at man kunne komme med sin hund og lade den prøve lure coursing. Det er en disciplin, mynderne, der jager på synet, i den grad kan lide. En kunstig hare (plasticpose) trækkes af en maskine i et ”bevægelsesmønster”, der er identisk med en hares. Forskellige racer prøvede kræfter med lure coursing, og det var pudsigt, hvor forskelligt de reagerede. En lille chihuahua, der har muse/rottejagt i generne var rigtig god til det. Omvendt kunne en labrador – der jo er en decideret jagthund – ikke se pointen i coursing. Labradoren er skabt til at samarbejde med sin fører – den er slet ikke vant til at skulle løbe efter vildt på egen hånd, og derfor pakkede den sammen og forlod den kunstige hare. SE BL.A. LURE COURSING–KLIP I MYNDEKLUBBENS VIDEO – KLIK PÅ LINKET UNDER BILLEDERNE TIL HØJRE. SE OGSÅ MASSER AF BILLEDER FRA STORE HESTEDAG VIA LINK UNDER BILLEDERNE TIL HØJRE. DM i agility Eftersom agility er hundenes pendant til ridebanespringning, passede det som fod i hose at afholde DM på Store Hestedag. Som det altid er tilfældet omkring agilityringene var der også her masser af liv og gang i den. Der blev konkurreret i tre forskellige klasser: lille hund, mellem og stor. Mange mestre skulle findes, for der var både individuelle- og holdmesterskaber. DANMARKSMESTRE 2012 DM individuelt, lille Lillian Rose med Mille, dværgpuddel DM individuelt, mellem Pia Metz med Lucky, shetland sheepdog DM individuelt, stor Ann-britt Holmegaard med Gravlund Dj, border collie Danmarksmestre for hold Lille: Sscz..sheltierne kommer Mellem: Pozq Stor: New Force SE FLERE RESULTATER VIA LINKET UNDER BILLEDERNE TIL HØJRE.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet