Hunde søges til demensprojekt

22-10-2012 12:49, af Tine Luther
Levealderen for vores hunde er stigende i forhold til tidligere, og det har blandt andet den konsekvens, at vi ser flere aldersrelaterede sygdomme, heriblandt demens. Dyrlægerne har mere fokus på at sikre sundheden hos ældre hunde. Dette er et demensprojekt på Universitetshospitalet for Familiedyr et godt eksempel på.
Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Shutterstock

Det har vist sig, at ældre hunde med demenssymptomer udviser mange lighedspunkter med Alzheimers sygdom hos mennesker. Hos hunden taler man i dag om ”Canine Cognitive Dysfunction” (CCD). For hunde med CCD kan symptomerne få så store konsekvenser for dyrets livskvalitet og/eller familiens daglige rutiner, at familien vælger at lade hunden aflive. Forud for dette har der ofte været en længere periode med svære overvejelser for ejeren. Det er vanskeligt at træffe valget om at sige farvel til et dyr, som har været i familien i mange år, når årsagen ikke er akut, livstruende sygdom. Vigtigt med mere viden For at dyrlæger skal få bedre muligheder for at diagnosticere og forebygge demens samt vejlede ejere bedst muligt, er det vigtigt, at vi lærer mere om mekanismerne bag denne lidelse. Derfor har neurologigruppen på Universitetshospitalet for Familiedyr iværksat et forskningsprojekt omkring karakterisering af denne sygdom. Har du en hund med demenssymptomer? Til projektet søges hunde over 8 år med mistanke om CCD. Har du har en hund, der udviser et eller flere symptomer på demens, er du meget velkommen til at kontakte undertegnede dyrlæge. Hvis din hund vurderes som egnet til at indgå i projektet, vil du og din hund blive inviteret til en konsultation på Universitetshospitalet for Familiedyr (beliggende på Frederiksberg i København). Her vil du sammen med dyrlægen skulle gennemgå nogle spørgeskemaer, og derefter vil din hund få en grundig klinisk undersøgelse samt få taget blod- og eventuelt urinprøve. Alle undersøgelser er gratis for dig. Hvis det viser sig, at din hund lider af demens, vil du modtage vejledning i forhold til den videre behandling af hunden. Kontaktoplysninger: Dyrlæge Trine Schütt Universitetshospitalet for Familiedyr Dyrlægevej 16 1870 Frederiksberg C Tlf. 35 33 29 14 trs@sund.ku.dk (se link under billedet til højre)

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader