Hunde skjuler smerter efter operation

11-09-2015 13:42, af Tine Luther
Hunde er ganske enkelt elendige patienter. De kræver naturligvis ikke hele tiden et glas vand eller anden service, men det er netop det, der er problemet: De skjuler som oftest deres smerter så godt, de kan. Derfor kan hunde vildlede deres ejere, så de tror, at alt er okay efter et kirurgisk indgreb, selvom der er noget galt.
Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Shutterstock

Er din hund blevet opereret og skal nu hjem, er det vigtigt, at du forstår alle dyrlægens instrukser om pleje af hunden, inden du forlader klinikken, især med hensyn til smerteplaster og den rette medicinering. Hundens tegn på smerte 1. Den er deprimeret og vil ikke lege eller gø. Den vil være alene. 2. Den klør eller bider sig omkring operationssåret. 3. Den undlader at spise. 4. Den er aggressiv og knurrer eller gør, når nogen nærmer sig. 5. Den vil ikke bevæge sig. Den rejser sig helst ikke, og dens gang er stiv eller haltende. Sådan hjælper du din hund 1. Den har brug for hvile og ro de første døgn. Den kan desuden være usikker på benene og tør i munden det første døgn efter narkosen. Søg dyrlæge, hvis det fortsætter derefter. 2. Den første aften bør den kun få et let måltid. Sørg for, at den hele tiden har adgang til vand. 3. Såret skal være rent og tørt. Hvis den bider eller kradser i såret, kan det være nødvendigt med en halskrave. Bandager skal også være rene og tørre, så hvis I går ud, er det en god idé at sætte plastik om bandagerne. Hvis såret bliver rødt, fedtet eller hævet, bør du søge dyrlæge. Ved tegn på smerte, er dyrlægen behjælpelig med råd og vejledning. Kilder: www.whole-dog-journal.com og www.bivet.nu /Lotte Nygaard

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.