Hunde på jobbet skaber god stemning og bedre arbejdsklima på de danske arbejdspladser. En ny skandinavisk undersøgelse blandt 1.200 hundeejere viser, at hunde på jobbet har en meget positiv virkning på humøret og det sociale miljø – både for hundeejerne og deres kolleger.
Generelt synes hundeejerne, at det er hyggeligt og rart at have deres hund med på job. Blandt de adspurgte danske hundeejere angiver mere end halvdelen, at de bliver gladere, når de har hunden med på job. Tilsvarende føler 20 procent sig mindre stressede. Hunden giver desuden anledning til mere kollegialt samvær og hyggelige gåture, frisk luft og motion i frokostpausen.
Måske endnu mere interessant er det, at kollegaerne også er positive. 43 procent angiver, at deres kolleger synes, at hunden er med til at skabe en god stemning på arbejdspladsen. 40 procent angiver, at kollegerne klapper og leger med hunden.
Hunden forbedrer arbejdsklimaet
- At lukke hundene ind på arbejdspladsen er en nem måde at øge arbejdsglæden og mindske stressniveauet på. Det er win-win, for det gavner både hundeejeren kollegerne og arbejdsgiveren – og det kan faktisk også gavne hunden, der slipper for at være længe alene hjemme, forklarer Lotte Evers, der er hundeekspert hos Agria Dyreforsikring.
- Stress er slemt for medarbejderne – og det koster firmaerne dyrt. Den stressnedsættende tilstedeværelse af hunde på kontoret kan være givende for alle parter: Hunden kan booste moralen, skabe god stemning og endda fungere som icebreaker mellem kolleger, der måske ikke har så megen kontakt til hverdag
Lotte Evers understreger dog, at det er vigtigt, at man som hundeejer tager hensyn:
- Selv om der er hund i ca. hvert femte danske hjem, er det ikke ensbetydende med, at alle kollegerne vil juble ved tanken om nye firbenede kolleger; det er ikke alle, der sætter pris på hunde, nogle er decideret bange for hunde, og nogle er allergiske. Derfor er det vigtigt, at alle i virksomheden accepterer det, hvis der skal indføres en ”hund på job-ordning”, og det er vigtigt at vise hensyn og finde løsninger, der ikke går ud over allergikere og kolleger, der er bange for eller ikke kan lide hunde, siger hun og fortsætter:
- Det er selvfølgelig vigtigt, at de hunde, der får lov at komme med på job, er socialt velfungerende og kan trives i de rammer, der er sat for hunde på netop den arbejdsplads. Og så siger det vel næsten sig selv, men det er afgørende, at hundeejerne rydder op efter deres hund, følger de ”hunderegler” man er blevet enige om, og at hunden føler sig hjemme og ikke stresser over at være med på job.
Kun få arbejdspladser tillader hunde på job
- I Danmark er der færre arbejdspladser, der har givet medarbejderne muligheden for at tage hund med på job, end der er i Sverige og Norge. Og iblandt de danske hundeejere, der har muligheden, er også færre, der benytter sig af den, forklarer Lotte Evers.
Undersøgelsen viser, at 15 procent af danske hundeejere har mulighed for at tage deres hund med på job, og kun 10 procent benytter sig af muligheden.
Sammenligner vi med vores norske og svenske naboer, er de danske tal lave: I Sverige er det 18 procent, der tager hunden med på job, og i Norge er det hele 20 procent af hundeejerne, der har hunden ved deres side, når de sidder på kontoret.
- Noget kunne tyde på, at vi ikke tidligere har italesat muligheden for at have hund med på job her i Danmark, og at vi anser kæledyr, som noget der hører til i privatlivet. Men måske er det noget, som hverken arbejdsgivere eller medarbejdere har tænkt, kunne være en mulighed. Min opfordring er derfor, at virksomheder i hele landet overvejer, om det kunne være et ny ”medarbejder-gode” i fremtiden, så de danske arbejdspladser ikke går glip af de mange klare fordele, der er ved at tillade hunde på job – for både medarbejdere, kolleger og arbejdsgivere, siger Lotte Evers.
* Undersøgelsen, hvor 1.200 hundeejere deltog (400 i hvert af de tre lande), blev udført af Xtreme på vegne af Agria Dyreforsikring i september 2022.
Kilde: Agria Dyreforsikring
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse