Vintertid er ”den mørke tid”. Det bliver sent lyst og hurtigt mørkt. Det kan være decideret farligt at færdes ude i trafikken, hvis man ikke er godt oplyst og tænker over, hvordan man færdes langs vejene. Adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen forklarer: Hunde og deres ejere er ekstra udsatte, fordi de typisk går deres lufteture i de mørke timer. Det er ikke kun en god idé for mennesker at have reflekser og lys på i den mørke tid. Hvert år sker der ulykker som følge af påkørsel af hunde, der løber løs. Disse ulykker forårsager ikke bare lidelser for hunden og materielle skader på cykler og biler, men kan også forårsage alvorlige skader på mennesker. Vær synlig - Det gælder om at gøre sig synlig. I dag findes der et utal af refleks muligheder til både hunde og deres ejere. Hundene kan iføres refleksveste samt halsbånd og liner, der reflekterer lys. Ejerne kan også iføre sig refleksveste og -bånd, vælge lyst overtøj i stedet for det mørke osv. Tag en lommelygte med på turen og sæt gerne en eller flere kraftige diodelys på hundens halsbånd og line. Vær sikker - Det gælder også om at færdes sikkert ude med hunden. Hold hunden i kort line. ”Rullesnorsliner” kan være farlige at bruge på befærde steder. Bl.a. cyklister kan have svært ved at se den tynde line, når den er rullet ud, og hvis hunden pludseligt slår et slag ud på vejen, er der stor risiko for en ulykke. Gå i venstre side af vejen, hvis der ikke er fortov og få hunden til at gå væk fra trafikken. Når der kommer modkørende, så stå stille i vejsiden og vink med armen (og refleksbånd!), så du er sikker på, at I er blevet set i vejkanten. De andre trafikanters lys, kan gøre det svært at se ting i vejsiden, så ”bask op med armene”, hvis du er i tvivl om, I er synlige nok, afslutter Lise Lotte Christensen, der opfordrer til at man deler Dansk Kennel Klubs sikkerhedsråd med andre: • Sæt en kraftig lygte i hundens halsbånd og på dig selv • Giv hunden refleksvest på og brug line og halsbånd med reflekser i • Brug selv refleksvest, hvis du går tur i mørke områder • Hold hunden i kort line i trafikken, især om aftenen • Gå i venstre side af vejen - med hunden væk fra trafikken • Stå stille i vejsiden og vink med armen, hvis du er i tvivl om I er synlige nok
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.