Hold hundeforsikringen i kort snor

19-03-2012 11:18, af Tine Luther
Foråret er lig med logrende hunde i skove og parker. Men hvordan er det nu med forsikringen og erstatningsmulighederne, hvis din hund laver skader, eller du møder en hund, der ikke var helt så venlig, som den så ud til?
Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Selvom det er menneskets bedste ven, kan hunde komme til at lave skader på andre personer eller deres ting. Derfor er det lovpligtigt for hundeejere at købe en hundeansvarsforsikring. - Som hundeejer skal man via den lovpligtige forsikring erstatte de skader, ens hund måtte forvolde. Forsikringen følger hunden, også mens den fx bliver luftet af naboen. Der er tale om såkaldt objektivt ansvar. Det vil sige, at person- og tingskade på tredjepart altid er dækket uanset hundens adfærd. Undtagelser kan være, at den der udsættes for skaden selv har skyld i det ved fx at drille eller opildne hunden, forklarer konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen. Når hunden bliver passet Ansvarsforsikringen følger hunden og dækker også, når hunden bliver passet. Rejser du på ferie og beder naboen eller familien om at passe hunden, behøver du ikke tænke på, om hunden er forsikret eller ej. Bemærk, at når du passer en andens hund, er du sidestillet med hundens ejer, uanset om du passer den i en time eller i en uge. Det betyder, at du ikke kan kræve erstatning på hundens ansvarsforsikring, hvis den fx ødelægger nogle af dine ting. Denne risiko har du accepteret ved at passe hunden, og du betragtes i pasningsperioden som hundens besidder. Hundeansvars-forsikringen gælder kun person- eller tingskader på tredjepart. Når skaden sker Hvis din hund forvolder skade på en anden person eller hund, så undgå at gå ind i diskussioner om skyld og erstatningsansvar. Det eneste, du behøver gøre, er at oplyse dit navn, og hvor hunden er forsikret. Så har modparten nemlig mulighed for at anmelde skaden til dit forsikringsselskab, som har pligt til at tage imod anmeldelsen. Du kan dog hjælpe dit forsikringsselskab godt på vej, hvis du selv kontakter dem forinden og anmelder skaden.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.