Se julen fra en hund eller kats synspunkt – den er hverken nem eller tryg. Når familien har travlt jul og andesteg, bliver danskernes firbenede familiemedlemmer ofte overladt til sig selv. Madrester, julepynt og gavebånd kan i værste tilfælde være dødbringende, så der er god grund til at tage sine forholdsregler under juleræset. Den søde juletid byder på masser af levende lys, benrester fra julestegen, farverige blomster og juleguf som nødder, rosiner og chokolade. Alt sammen lækkert for os mennesker men potentielle farer for vores kære hunde og katte. Det er en god idé med et par simple forholdsregler, hvis man vil undgå at ende hos dyrlægen midt i juleferien, hvor det hurtigt kan blive dyrt at få opereret julegodter og julepynt ud af maven på en tilskadekommen ven. Nemme forholdsregler ”Der er nogle nemme forholdsregler, man med fordel kan tage sig, som mindsker antallet af julefarer betydeligt. Vi anbefaler altid at holde sig til elektrisk lys på juletræet, placere blomster som hyacint, mistelten og julestjerne uden for rækkevidde, da de er meget giftige. Desuden skal man fortælle børnene, hvad de må og ikke må fodre familiens kæledyr med i den travle juletid", siger Sonja Karaoglan, Agria Dyreforsikring. Hund vs. Kat: Top 5 julefarer Der er nogle julefarer, som gør sig gældende for både hund og kat, og så er der andre, som specifikt går på enten den ene eller den anden. Især gavebånd og pakkepapir er en af de mere alvorlige julefarer, som begge dyr udsættes for. På grund af de mange farver er det enormt svært at modstå for en legesyg hvalp eller killing at tygge i, men hvis det først kommer ned i tarmen, kan det medføre store skader, som kræver operation hos dyrlægen. Familien bør desuden være særlig opmærksom på ben fra ”de tre f’er” (fisk, fugl og flæsk), som nemt kommer til at ligge fremme til fri afbenyttelse for en sulten hund eller kat efter julefrokoster. Top 5 julefarer for henholdsvis hund og kat ser således ud: HUND 1. Mørk chokolade - indeholder teobromin som er giftigt selv i små doser 2. Julesteg og sovs - det store salt- og fedtindhold er svært at fordøje 3. Gavebånd - kan sætte sig fast i tarmen og kræve operation 4. Stearin - forbrændinger, kan sætte sig i pelsen og fare for at dyrene spiser det 5. Juletræet – det kan være fristende at bide i en gren eller julepynt, med risiko for at træet vælter KAT 1. Juleblomster - mange blomster indeholder giftstoffer der kan give livstruende nyreskader 2. Gavebånd - kan sætte sig fast i tarmen og kræve operation 3. Kølevæske - den søde smag lokker katten men kølevæske er meget giftig og forårsager nyresvigt 4. Levende lys - tiltrækker nemt legesyge katte og kan give slemme forbrændinger 5. Glanskugler - tiltrækker nemt legesyge katte og hvis de er lavet af glas kan det hurtigt gå galt Kilde: Agria Dyreforsikring
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse