Negleklip er ikke en naturlig ting for hunden, og mange hunde udvikler problemer med det i løbet af deres liv. Nogle gange ender problemerne med at være så voldsomme, at neglene ikke kan klippes uden at hunden bliver bedøvet hos dyrlægen. For at mindske sandsynligheden for at hunden udvikler problemer, er det derfor vigtigt at få trænet det fra hunden er hvalp.
Her er 4 gode råd til hvad du kan gøre, når hvalpen skal lære at få klippet sine negle:
1) Gå stille frem
Start ikke med at klippe alle hundens negle første gang. Væn i stedet hvalpen til, at du godt må røre ved dens tæer og negle. Vælg et tidspunkt hvor hvalpen er træt og afslappet. Hvalpen må ikke virke utilpas eller forsøge at komme ud af situationen - så er du gået for hurtigt frem.
2) Klip én negl ad gangen
Når hvalpen er blevet vant til at få rørt ved sine poter, kan du begynde at klippe en negl eller to. Stop inden hvalpen bliver utålmodig og urolig. Hvalpen må aldrig virke utryg ved situationen eller holdes fast, hvis den ikke vil sidde stille. Det er vigtigt, at negleklipningen er en sjov og behagelig oplevelse. Klip KUN den alleryderste spids af neglen, så du er sikker på, du ikke kommer ind til den nerve, der er i neglen. Det gør meget ondt på hvalpen, hvis nerven rammes!
3) Giv godbidder imens
Giv hvalpen godbidder mens du øver den i at få klippet negle. På den måde kommer hvalpen til at forbinde negleklipningen med lækre godbidder, og den vil komme til at synes, at det hele er lidt sjovere.
4) Gentag ofte
Selvom hvalpen ikke har brug for at få klippet negle på en ugentlig basis, er det vigtigt at du i starten træner det ofte, så hvalpen kan blive fortrolig med det. Du behøver ikke klippe neglene hver gang, men i stedet kan du lade som om du gør det, så hvalpen vænner sig til de rutiner, der er forbundet med klipningen.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.