Negleklip er ikke en naturlig ting for hunden, og mange hunde udvikler problemer med det i løbet af deres liv. Nogle gange ender problemerne med at være så voldsomme, at neglene ikke kan klippes uden at hunden bliver bedøvet hos dyrlægen. For at mindske sandsynligheden for at hunden udvikler problemer, er det derfor vigtigt at få trænet det fra hunden er hvalp.
Her er 4 gode råd til hvad du kan gøre, når hvalpen skal lære at få klippet sine negle:
1) Gå stille frem
Start ikke med at klippe alle hundens negle første gang. Væn i stedet hvalpen til, at du godt må røre ved dens tæer og negle. Vælg et tidspunkt hvor hvalpen er træt og afslappet. Hvalpen må ikke virke utilpas eller forsøge at komme ud af situationen - så er du gået for hurtigt frem.
2) Klip én negl ad gangen
Når hvalpen er blevet vant til at få rørt ved sine poter, kan du begynde at klippe en negl eller to. Stop inden hvalpen bliver utålmodig og urolig. Hvalpen må aldrig virke utryg ved situationen eller holdes fast, hvis den ikke vil sidde stille. Det er vigtigt, at negleklipningen er en sjov og behagelig oplevelse. Klip KUN den alleryderste spids af neglen, så du er sikker på, du ikke kommer ind til den nerve, der er i neglen. Det gør meget ondt på hvalpen, hvis nerven rammes!
3) Giv godbidder imens
Giv hvalpen godbidder mens du øver den i at få klippet negle. På den måde kommer hvalpen til at forbinde negleklipningen med lækre godbidder, og den vil komme til at synes, at det hele er lidt sjovere.
4) Gentag ofte
Selvom hvalpen ikke har brug for at få klippet negle på en ugentlig basis, er det vigtigt at du i starten træner det ofte, så hvalpen kan blive fortrolig med det. Du behøver ikke klippe neglene hver gang, men i stedet kan du lade som om du gør det, så hvalpen vænner sig til de rutiner, der er forbundet med klipningen.
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.