Negleklip er ikke en naturlig ting for hunden, og mange hunde udvikler problemer med det i løbet af deres liv. Nogle gange ender problemerne med at være så voldsomme, at neglene ikke kan klippes uden at hunden bliver bedøvet hos dyrlægen. For at mindske sandsynligheden for at hunden udvikler problemer, er det derfor vigtigt at få trænet det fra hunden er hvalp.
Her er 4 gode råd til hvad du kan gøre, når hvalpen skal lære at få klippet sine negle:
1) Gå stille frem
Start ikke med at klippe alle hundens negle første gang. Væn i stedet hvalpen til, at du godt må røre ved dens tæer og negle. Vælg et tidspunkt hvor hvalpen er træt og afslappet. Hvalpen må ikke virke utilpas eller forsøge at komme ud af situationen - så er du gået for hurtigt frem.
2) Klip én negl ad gangen
Når hvalpen er blevet vant til at få rørt ved sine poter, kan du begynde at klippe en negl eller to. Stop inden hvalpen bliver utålmodig og urolig. Hvalpen må aldrig virke utryg ved situationen eller holdes fast, hvis den ikke vil sidde stille. Det er vigtigt, at negleklipningen er en sjov og behagelig oplevelse. Klip KUN den alleryderste spids af neglen, så du er sikker på, du ikke kommer ind til den nerve, der er i neglen. Det gør meget ondt på hvalpen, hvis nerven rammes!
3) Giv godbidder imens
Giv hvalpen godbidder mens du øver den i at få klippet negle. På den måde kommer hvalpen til at forbinde negleklipningen med lækre godbidder, og den vil komme til at synes, at det hele er lidt sjovere.
4) Gentag ofte
Selvom hvalpen ikke har brug for at få klippet negle på en ugentlig basis, er det vigtigt at du i starten træner det ofte, så hvalpen kan blive fortrolig med det. Du behøver ikke klippe neglene hver gang, men i stedet kan du lade som om du gør det, så hvalpen vænner sig til de rutiner, der er forbundet med klipningen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.