Et af de forslag, der er i den store EU-støbeske, har til hensigt at vanskeliggøre illegal handel med uregistrerede hunde mellem EU’s medlemslande. Vanskeliggørelsen skal ske via lovpligtig identifikation af alle hunde. Torben Elmedal, formand for det fælleseuropæiske samarbejde ”Europenet” (hvor ca. 50 millioner familiedyr fra 20 lande er registreret), udtaler til Dyrefondet, at man forventer et tæt samarbejde med EU-Kommisionen omkring registreringen. Europenet er langt fremme i arbejdet med anvendelse kompatible mikrochips til mærkning af dyrene og oprettelse af en fælles EU-database. Torben Elmedal, der også er formand for Dansk Hunderegister og et kendt ansigt fra DKK-sammenhænge, mener, at registrering er fundamentet for dyrevelfærd. Han udtaler til Dyrefondet: – Ansvaret for det enkelte dyrs velfærd ligger hos ejeren, og når vi kan identificere ejeren, kan vi også fastholde vedkommende på hans eller hendes ansvar. Bremse for hvalpefabrikkerne En del danskere har af uvidenhed købt illegalt importerede hunde. Disse er ofte opdrættet på hvalpefabrikker under usle kår, er taget fra moderen for tidligt, har ikke fået en forsvarlig prægning osv. Mange af disse hunde bliver aldrig velfungerende. Nogle har uoprettelige mentale problemer, mens andre slås med alskens sygdomme. Handel med sådanne hunde vil have meget vanskelige betingelser, hvis forslaget om lovpligtig identifikation vedtages, og det forventes, at en del af de illegale hundehandlere simpelthen vil opgive deres aktiviteter. Harmonisering af kuperingsforbud Et af de andre EU-forslag går på harmonisering af øre- og halekupering. De nordiske lande var de første til at indføre kuperingsforbud. Siden har de fleste Vesteuropæiske lande fulgt trop og forbudt kupering og udstilling af kuperede hunde. En del seriøse opdrættere fra Østeuropa er også holdt op med at kupere, selvom det fortsat er tilladt i deres hjemland. I Danmark er det stadig tilladt at halekupere fem jagthunderacer, men Torben Elmedal spår ikke denne praksis en lang fremtid, eftersom EU har sat kupering på dagsordenen. Kilde: Dyrefondet
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.