EU-forslag omkring hunde i støbeskeen

06-02-2011 11:39, af Tine Luther
I 2011 fremsættes en række forskellige EU-forslag på familiedyrsområdet. Nogle kan sandsynligvis få en positiv effekt i hundehenseende.
Copyright Ridehesten.com
I løbet af 2011 vil der blive fremsat en række EU-forslag, som vedrører hunde. Der er blandt andet forslag om lovpligtig identifikation af alle dyr og om harmonisering af kuperingsforbud.

Et af de forslag, der er i den store EU-støbeske, har til hensigt at vanskeliggøre illegal handel med uregistrerede hunde mellem EU’s medlemslande. Vanskeliggørelsen skal ske via lovpligtig identifikation af alle hunde. Torben Elmedal, formand for det fælleseuropæiske samarbejde ”Europenet” (hvor ca. 50 millioner familiedyr fra 20 lande er registreret), udtaler til Dyrefondet, at man forventer et tæt samarbejde med EU-Kommisionen omkring registreringen. Europenet er langt fremme i arbejdet med anvendelse kompatible mikrochips til mærkning af dyrene og oprettelse af en fælles EU-database. Torben Elmedal, der også er formand for Dansk Hunderegister og et kendt ansigt fra DKK-sammenhænge, mener, at registrering er fundamentet for dyrevelfærd. Han udtaler til Dyrefondet: – Ansvaret for det enkelte dyrs velfærd ligger hos ejeren, og når vi kan identificere ejeren, kan vi også fastholde vedkommende på hans eller hendes ansvar. Bremse for hvalpefabrikkerne En del danskere har af uvidenhed købt illegalt importerede hunde. Disse er ofte opdrættet på hvalpefabrikker under usle kår, er taget fra moderen for tidligt, har ikke fået en forsvarlig prægning osv. Mange af disse hunde bliver aldrig velfungerende. Nogle har uoprettelige mentale problemer, mens andre slås med alskens sygdomme. Handel med sådanne hunde vil have meget vanskelige betingelser, hvis forslaget om lovpligtig identifikation vedtages, og det forventes, at en del af de illegale hundehandlere simpelthen vil opgive deres aktiviteter. Harmonisering af kuperingsforbud Et af de andre EU-forslag går på harmonisering af øre- og halekupering. De nordiske lande var de første til at indføre kuperingsforbud. Siden har de fleste Vesteuropæiske lande fulgt trop og forbudt kupering og udstilling af kuperede hunde. En del seriøse opdrættere fra Østeuropa er også holdt op med at kupere, selvom det fortsat er tilladt i deres hjemland. I Danmark er det stadig tilladt at halekupere fem jagthunderacer, men Torben Elmedal spår ikke denne praksis en lang fremtid, eftersom EU har sat kupering på dagsordenen. Kilde: Dyrefondet

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet