Et af de forslag, der er i den store EU-støbeske, har til hensigt at vanskeliggøre illegal handel med uregistrerede hunde mellem EU’s medlemslande. Vanskeliggørelsen skal ske via lovpligtig identifikation af alle hunde. Torben Elmedal, formand for det fælleseuropæiske samarbejde ”Europenet” (hvor ca. 50 millioner familiedyr fra 20 lande er registreret), udtaler til Dyrefondet, at man forventer et tæt samarbejde med EU-Kommisionen omkring registreringen. Europenet er langt fremme i arbejdet med anvendelse kompatible mikrochips til mærkning af dyrene og oprettelse af en fælles EU-database. Torben Elmedal, der også er formand for Dansk Hunderegister og et kendt ansigt fra DKK-sammenhænge, mener, at registrering er fundamentet for dyrevelfærd. Han udtaler til Dyrefondet: – Ansvaret for det enkelte dyrs velfærd ligger hos ejeren, og når vi kan identificere ejeren, kan vi også fastholde vedkommende på hans eller hendes ansvar. Bremse for hvalpefabrikkerne En del danskere har af uvidenhed købt illegalt importerede hunde. Disse er ofte opdrættet på hvalpefabrikker under usle kår, er taget fra moderen for tidligt, har ikke fået en forsvarlig prægning osv. Mange af disse hunde bliver aldrig velfungerende. Nogle har uoprettelige mentale problemer, mens andre slås med alskens sygdomme. Handel med sådanne hunde vil have meget vanskelige betingelser, hvis forslaget om lovpligtig identifikation vedtages, og det forventes, at en del af de illegale hundehandlere simpelthen vil opgive deres aktiviteter. Harmonisering af kuperingsforbud Et af de andre EU-forslag går på harmonisering af øre- og halekupering. De nordiske lande var de første til at indføre kuperingsforbud. Siden har de fleste Vesteuropæiske lande fulgt trop og forbudt kupering og udstilling af kuperede hunde. En del seriøse opdrættere fra Østeuropa er også holdt op med at kupere, selvom det fortsat er tilladt i deres hjemland. I Danmark er det stadig tilladt at halekupere fem jagthunderacer, men Torben Elmedal spår ikke denne praksis en lang fremtid, eftersom EU har sat kupering på dagsordenen. Kilde: Dyrefondet
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet