Stort set alle landets registrerede hundepensioner, -internater og større hundekenneler har nu fået en smiley af Fødevarestyrelsen i løbet af det første år med hundesmileyordningen. Smileyen viser, hvor gode virksomhederne er til at sikre god velfærd for deres hunde.
En opgørelse over andelen af glade smil kan få enhver hale til at logre. Pr. 21. februar har i alt 203 virksomheder en hundesmiley. De 198 er glade, mens kun fem har den sure eller mellemfornøjede.
Ordningen giver altså et billede af, at virksomhederne i den danske hundeverden er de rene dydsmønstre, når det handler om at have styr på sagerne.
- Jeg er glad for, at der er så mange fine hundekenneler og pensionater, som nu kan bryste sig af, at de gør det godt i hundesmileyordningen fra myndighederne. Det gør det langt lettere for forbrugerne at træffe det rigtige valg, når de anskaffer sig en hund, siger Karina Due, dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse fra Fødevarestyelsen.
Uvidenhed
Når man kigger på årsagerne til sure eller mellemfornøjede smileys, er der en ting, der går igen. Det viser sig nemlig, at langt de fleste negative smileys skyldes, at ejeren ikke kan bevise, at stedet har en aftale med en dyrlæge.
Nina Berglund, der er akademisk medarbejder hos Fødevarestyrelsen kan ikke komme ind på årsagerne til smileyerne men anerkender, at noget kunne tyde på, at mange af overtrædelserne skyldes uvidenhed.
– Vi kender ikke de bagvedliggende årsager, men vi kan se, at virksomhederne generelt retter op på overtrædelserne, når vi følger op. Det tyder på, at den primære årsag til indskærpelserne er, at enkelte virksomheder ikke har været opmærksomme på reglerne, hvilket vi så hjælper dem med, når vi kommer på kontrolbesøg, skriver hun i en mail til hunden.dk.
Alle hundepensioner, internater og større kenneler får en smiley af Fødevarestyrelsen, som viser, hvor gode de er til at overholde reglerne. Små hundeopdræt, som typisk har god dyrevelfærd, er ikke omfattet af reglerne, da ordningen kun gælder for erhvervsmæssigt hundehold.
Hunden.dk sætter i den næste tid fokus på smileyordningen, og vi beder derfor vores læsere om at udfylde nedenstående spørgeskema, så vi kan få din holdning til ordningen.
I går skrev vi om smileyordningen, som træder i kraft i løbet af marts. Men hvad synes du egentlig om ordningen?
Sidste år bekendtgjorde Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, at han ville lave en smileyordning for erhvervsmæssigt hundehold i stil med den, man kender fra restauranter og pizzeriaer. Ordningen er parat til at træde i kraft i løbet af marts 2018. Her kan du læse, hvad ordningen betyder, og hvilke ændringer, den medfører
Igen i går gik bølgerne højt, da DR1 havde et indslag i TV-avisen om hvalpefabrikker. I indslaget fortalte DR’s journalist, at Dyrenes Beskyttelse alene i dette halvår er rykket ud til intet mindre end 23 hvalpefabrikker, og hvis det fortsætter sådan, bliver 2017 et rekordår på den kedelige måde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.