Som indehaver af en labrador er én ting sikkert. Før eller siden oplever man et par store, våde hundeøjne, der bedende gennemborer ens sjæl, når der fyldes foder i madskålen. Den stakkels hund mener ganske enkelt, at der er for lidt i. Og med god grund: Ny forskning viser, at labradorhunde er mere tilbøjelige til at tigge, og udviser generelt mere interesse i alt, hvad der kan spises. Sådan skriver Livescience.com. Dyrlæge Elanor Raffan, der er hovedforfatter på studiet, fik ideen til undersøgelsen, da hun erfarede en ”overvægt” af overvægtige labradorer på sin klinik. Raffan og kollegaer undersøgte i alt 33 labradorer, hvor de 18 var i god form og de resterende 15 var overvægtige, med et fokus på de gener man forbinder med overvægt. Overraskende resultat Det de fandt var overraskende, for de overvægtige hunde havde større chance for at være bærere af genet POMC. – Genet burde have en slags knap, der kan slukke hundenes sult, men den slukknap virker ikke ordentligt længere, formulerede hun til Livescience.com. Efter den indledende undersøgelse blev 700 hunde undersøgt. Her tegnede der sig et endnu tydeligere billede af labradorens hang til mad. Undersøgelsen viste, at op imod 25% af alle hundene var bærere af genet. En rundspørge blandt ejerne gav yderligere indsigt i, at disse hunde grangiveligt var mere optagede af at skaffe mad, end andre hunde. Desværre er der ikke fundet nogen egentlig kur mod labradorens madglad-gen. Det gamle husråd med mindre mad og mere motion synes indtil videre at være den eneste vej frem. Kilde: Videnskab.dk
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.