Som indehaver af en labrador er én ting sikkert. Før eller siden oplever man et par store, våde hundeøjne, der bedende gennemborer ens sjæl, når der fyldes foder i madskålen. Den stakkels hund mener ganske enkelt, at der er for lidt i. Og med god grund: Ny forskning viser, at labradorhunde er mere tilbøjelige til at tigge, og udviser generelt mere interesse i alt, hvad der kan spises. Sådan skriver Livescience.com. Dyrlæge Elanor Raffan, der er hovedforfatter på studiet, fik ideen til undersøgelsen, da hun erfarede en ”overvægt” af overvægtige labradorer på sin klinik. Raffan og kollegaer undersøgte i alt 33 labradorer, hvor de 18 var i god form og de resterende 15 var overvægtige, med et fokus på de gener man forbinder med overvægt. Overraskende resultat Det de fandt var overraskende, for de overvægtige hunde havde større chance for at være bærere af genet POMC. – Genet burde have en slags knap, der kan slukke hundenes sult, men den slukknap virker ikke ordentligt længere, formulerede hun til Livescience.com. Efter den indledende undersøgelse blev 700 hunde undersøgt. Her tegnede der sig et endnu tydeligere billede af labradorens hang til mad. Undersøgelsen viste, at op imod 25% af alle hundene var bærere af genet. En rundspørge blandt ejerne gav yderligere indsigt i, at disse hunde grangiveligt var mere optagede af at skaffe mad, end andre hunde. Desværre er der ikke fundet nogen egentlig kur mod labradorens madglad-gen. Det gamle husråd med mindre mad og mere motion synes indtil videre at være den eneste vej frem. Kilde: Videnskab.dk
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse