Som indehaver af en labrador er én ting sikkert. Før eller siden oplever man et par store, våde hundeøjne, der bedende gennemborer ens sjæl, når der fyldes foder i madskålen. Den stakkels hund mener ganske enkelt, at der er for lidt i. Og med god grund: Ny forskning viser, at labradorhunde er mere tilbøjelige til at tigge, og udviser generelt mere interesse i alt, hvad der kan spises. Sådan skriver Livescience.com. Dyrlæge Elanor Raffan, der er hovedforfatter på studiet, fik ideen til undersøgelsen, da hun erfarede en ”overvægt” af overvægtige labradorer på sin klinik. Raffan og kollegaer undersøgte i alt 33 labradorer, hvor de 18 var i god form og de resterende 15 var overvægtige, med et fokus på de gener man forbinder med overvægt. Overraskende resultat Det de fandt var overraskende, for de overvægtige hunde havde større chance for at være bærere af genet POMC. – Genet burde have en slags knap, der kan slukke hundenes sult, men den slukknap virker ikke ordentligt længere, formulerede hun til Livescience.com. Efter den indledende undersøgelse blev 700 hunde undersøgt. Her tegnede der sig et endnu tydeligere billede af labradorens hang til mad. Undersøgelsen viste, at op imod 25% af alle hundene var bærere af genet. En rundspørge blandt ejerne gav yderligere indsigt i, at disse hunde grangiveligt var mere optagede af at skaffe mad, end andre hunde. Desværre er der ikke fundet nogen egentlig kur mod labradorens madglad-gen. Det gamle husråd med mindre mad og mere motion synes indtil videre at være den eneste vej frem. Kilde: Videnskab.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse