En overraskende afskedsgave

21-02-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da tidligere håndboldspiller og nuværende træner i KIF Håndbold havde sidste kamp som træner for det ungarske hold, Siófok, fik han en noget særpræget afskedsgave

Copyright Ridehesten.com
Foto: KIF Håndbold

I februar 2018 fik håndboldtræner Lars Rasmussen besked om, at hans ungarske klub Siófok ikke ønskede at forlænge kontrakten med ham. Han var helt indforstået med beslutningen og var opsat på at slutte sæsonen af på bedste vis.

– Det er jo altid en lidt underlig følelse, men vi spillede sæsonen færdig, og det gik rigtig godt. I maj havde vi sæsonens sidste kamp. Det var på hjemmebane og vi vandt, fortæller Lars Rasmussen.

Når en sæson slutter, er det kutyme, at de, der forlader klubben, får en gave. I Danmark plejer man at få en stor buket blomster og en håndfuld kærlige kram. Sådan gik det ikke for Lars Rasmussen i Ungarn.

Hva' satan
– Da det blev min tur, blev lyset i hallen slukket. Hva’ satan, tænkte jeg. Jeg vidste jo godt, at jeg skulle have en gave, og jeg vidste også, at de faktisk havde fortrudt, at de ikke forlængede med mig, men jeg var slet ikke med på, hvad der skulle ske, fortæller han og fortsætter:

– Speakeren takkede for et godt arbejde. Det bedste i klubbens historie, og som tak ville de give mig den ultimative takkegave. Så kom præsidenten ind med et rødt tæppe. I det røde tæppe ligger der et eller andet sort, som jeg først tror er en bamse. Men til min store forskrækkelse viste det sig at være en hundehvalp, en puli, lyder det fra den karismatiske hånboldtræner.

Der stod han så midt i håndboldarenaen med 2000 tilskuere og på direkte ungarsk tv og skulle tage imod denne hundehvalp.

– Min første tanke var at sige tak men nej tak, for det kunne jeg da ikke. Jeg elsker hunde, men det er altså ikke noget, man bare giver i gave. Jeg tror, det er en af de gange, jeg har været tættest på at gå i chok, indrømmer han.

Forsinket hjemrejse
Mens han stod med sin nye hundehvalp i hænderne, fik han spørgsmålet om, hvad den skulle hedde. Fantasien rakte ikke til andet end at forkorte klubnavnet, hvorfor pulien fik navnet Sio.

– Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer. Dernede er det åbenbart den største kærlighedserklæring at give en hundehvalp. Det anede jeg jo ikke, siger han.

Efter kampen var det meningen, at Lars Rasmussen skulle hygge sig med holdet, men klubbens kærlighedserklæring krævede, at han havde en masse praktiske ting, der skulle klares.

– Den var jo hverken blevet vaccineret eller havde hundepas, så alt det skulle vi have ordnet. Vi skulle have været med et fly hjem torsdag, da min kæreste skulle hjem og arbejde, men det kunne vi ikke komme, da hunden ikke havde de ting, den skulle, fortæller han.

Parret tog hunden til dyrlæge, som forsikrede dem om, at hunden var i god form og alt var ok. Den fik de nødvendige papirer og vaccinationer, og lørdag var de så endelig klar til at vende snuden mod Danmark.

– Men så blev vi afvist i flyveren, da vi ikke havde det rigtige bur til den. Så måtte vi finde sådan et, og så endte det med, at vi først kom med et fly mandag, husker Lars Rasmussen.

Tilbage i Danmark
Hjemme i Danmark kom lille Sio igen til dyrlægen, og alt var i den skønneste orden, og i dag lever hun et dejligt hundeliv hos Lars, kæresten og kærestens hund.

– Hun er en rigtig livlig hund, og hun er blevet mit lille barn, som jeg er rigtig glad for, indrømmer han.

Så i dag glæder han sig over gaven, men der var en onsdag aften i Ungarn, hvor han ikke synes, det var verdens bedste gave.

– Jeg er jo kæmpe Liverpoolfan, altså virkelig virkelig stor Liverpoolfan. Præsidenten fortalte mig så samme aften, at han havde overvejet at give mig VIP-billetter til Champions League finalen mellem Liverpool og Real Madrid, men bestemte sig for, at hunden var en bedre ide. Den aften var jeg noget skuffet over ikke at have fået de billetter, men i dag er jeg lykkelig for, at jeg fik Sio.  

Læs også

4 sjove idéer: Det kan du give dit kæledyr i julegave

09-12-2020 12:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Julen nærmer sig, hvor mange vælger at gemme en gave under juletræet til familiens kæledyr. AniCura Dyrehospitaler har samlet fire gode idéer til, hvordan du kan forkæle din hund eller kat til jul

Fra bladet: Bob er en ganske særlig ønskehund

17-09-2020 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Asbjørn var mellem fem og otte år, led han af leukæmi. Mens den lille dreng røg ind og ud af hospitalet, havde han en ganske særlig ven derhjemme. Ønskefonden havde nemlig sørget for, at han fik sit største ønske om en hund opfyldt

Hundenes Valentines Day

11-02-2013 14:01, af Tine Luther
Foderfirmaet Oliver's har i anledning af Valentines Day konstrueret en gave til hunde.

Hundenes kamp om København

21-09-2022 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden den 24. og 25. september inviterer til "Kampen om København" set fra hundeperspektiv, gælder det om at holde halen lige på bagdelen; For her kan du opleve ikke færre end 3.200 af Danmarks smukkeste - og dygtigste – hunde

Fredagsquiz: Hvad ved du om puli

18-05-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Så er der igen quiz. Denne gang om den smukke race, der ligner Bob Marley på en god hårdag

Mudder, mod og sammenhold i Ringsted

12-10-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

Der bliver masser at se og opleve, når knap 500 løbere og deres hunde kaster sig gennem vilde vandgrave, bildæk, under og over store forhindringer til Dacia Cup 2023 den 14. oktober i Ringsted.

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

Masser af hundesport på Store Hestedag

16-08-2021 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kunne du godt tænke dig at gå til en sport med din hund, men har du svært ved at vælge, så kom til Store Hestedag, hvor du kan få smagsprøver på flere forskellige sportsgrene 

Blogindlæg: Forhindringsløb med hund - er det noget for os?

09-05-2024 08:26, af Anne Cecilie Sohl

Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.

BLOG: Ny trend?: Skiskydning med hund?!

28-01-2021 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kan man virkelig gå til skiskydning med sin hund?... ja, det er et af de spørgsmål, jeg får af og til, når jeg fortæller, at Frida og jeg elsker at dyrke "K9 biathlon". Men bag det ikke så mundrette navn gemmer sig en fantastisk sport, som hverken handler om ski eller skydning (beklager hvis nogen blev skuffede). En sport hvor alle kan være med, og hvor du kan få nogle sjove og anderledes oplevelser med motion, frisk luft og en masse samarbejde med din hund. Så jeg vil gerne fortælle jer lidt mere om denne skønne sport

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt