En række praktiserende dyrlæger, der beskæftiger sig med at behandle hunde, katte og andre kæledyr, indfører nu et særligt kvalitetsstempel med ekstern kontrol, som man kender det fra fødevarebranchens smiley-ordning. Når danskerne fremover går til dyrlægen med deres kæledyr, kan de kigge efter et lille mærke med teksten »ISO-Dyrlægen«. Mærket betyder, at klinikken lever op til strenge, internationalt anerkendte standarder og bliver løbende kontrolleret af uafhængige eksperter. En række dyrlæger under Den Danske Dyrlægeforening har frivilligt valgt at indføre det såkaldte ISO-certifikat for sikre, at behandlingen af syge kæledyr altid lever op til de højeste kvalitetskrav. - Dyrlægerne vil gerne vise, at de gør en stor indsats for at sikre høj kvalitet, men ISO-certifikatet skal først og fremmest give kunderne ekstra tryghed, siger Johanne Østerbye, der er kvalitetschef for ISO-dyrlægerne under Den Danske Dyrlægeforening. ISO-certifikatet er en international ordning, der har eksisteret i 25 år og bruges i mange brancher til at dokumentere kvalitet. Det er dog usædvanligt, at selvstændige erhvervsdrivende selv tager initiativ til at lade sig kontrollere af uafhængige eksperter for at opnå en ISO-godkendelse. Norske dyrlæger kritiseret Dyrlægerne i Norge er for nylig blevet kritiseret af både myndigheder og eksperter, fordi det er vanskeligt at identificere gode og dårlige klinikker. Et af de største problemer er, at de norske dyrlæger kontrollerer hinanden indbyrdes i stedet for at overlade kontrollen til uafhængige eksperter. - Dyrlægerne i ISO-ordningen vil komme kritikken i forkøbet ved at være proaktive. Smiley’erne i fødevarebranchen blev introduceret af myndighederne, fordi der var problemer visse steder. Det vil dyrlægerne gerne undgå ved selv at indføre skrappere krav og øget kontrol. Hvis en dyrlæge er ISO-godkendt, kan kunderne være sikre på, at der er ekstra fokus på faglig kvalitet, fastslår Johanne Østerbye. Fakta: ISO-Certifikatet ISO står for International Standardiserings Organisation. ISO-certifikatet er en formel anerkendelse af, at dyreklinikken lever op til krav om dokumentation af kvalitet og faglighed. Dyrlæger med et ISO-certifikat kontrolleres løbende af eksperter fra Norske Veritas, som har en særlig bemyndigelse til at udstede ISO-certifikater. 10 pct. af de danske dyrlæger med familiedyr som arbejdsområde er i dag ISO-certificeret. Se mere via linket under logoet til højre.
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet