Dingoen har et rigtig skidt ry i Australien. Her angribes hvert år cirka tre børn af den vildtlevende hund, og det er mere, end man synes er sjovt i landet down under.
Derfor har man siden 1940’erne lagt dyr indeholdende gift ud i naturen i et forsøg på at aflive så mange dingoer som muligt. Det skriver dr.dk.
Nu viser helt ny forskning, at dingoerne i de områder, man har lagt gift ud, faktisk er blevet mellem seks og ni procent større end i de områder, hvor man ikke har lagt gift ud.
Men hvordan kan det så være? Det er der flere teorier om.
En af teorierne går på, at der er mere mad til de overlevende dingoer i de områder, hvor mange er døde pga. giften. Derfor har dyrene kunnet spise sig større end dingoer i andre områder.
En anden teori går på, at giften simpelthen er hårdest ved de mindre individer, og at der derfor er sket en stigning i antallet af de store individer.
Bengt Holst, der er videnskabelig direktør i Københavns Zoologiske Have, mener den sidste forklaring lyder fornuftig.
– Når der kommer et særligt genetisk pres på dyrearter, tilpasser de sig. Så hvis det at være større er en fordel, fordi giften ikke dræber dig, er det naturligt, at bestanden vokser sig større over tid, siger han til dr.dk.
Tørken og brandene i Australien har fyldt meget den seneste tid. Derfor er det også befriende at se denne opløftende hundevideo fra et sted i Australien, der har fået regn
I Australien har man en ret stram dyrelov, som blandt andet betyder, at man kan få en stor bøde for ikke at lufte sin hund dagligt
De katastrofale brande i Australien er ikke til at holde ud at se på. Heldigvis er der også helte. Hunden Patsy er en af dem
Efter brandene i Australien er mange koalaer enten døde, syge eller skadede. Nu er der sat en hund ind i arbejdet med at finde overlevende eksemplarer af det nuttede dyr
En border collie forsøgte at erobre bølgen blå, da den kastede sig i havet ved Mornington Peninsula. Havet var dog for stor en mundfuld, hvorfor politiet måtte redde hunden
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse