Prisen for, hvad det koster af lave et kuld hvalpe, kan naturligvis svinge gevaldigt. Men man skal i alle tilfælde have lidt klar på kistebunden, inden man begiver sig ud i den spændende opgave, det er at sætte hvalpe i verden. Cavalierposten har bragt et regnestykke over, hvad det kan koste at lave et kuld cavalier. Regnestykket ender op på ca. 15.000 kr., inden hvalpene er flyttet hjemmefra – og selvfølgelig koster det mere, hvis man ikke kan sælge hvalpene, når de er otte uger gamle, eller hvis der opstår komplikationer med enten tæve eller hvalpe. Inden man overhovedet parrer tæven, skal hun godkendes på en udstilling (for visse racer gælder desuden, at der skal ligge en brugsprøve). Det er selvfølgelig forskelligt, hvad det beløber sig til, og der er ikke indregnet noget beløb for dette i cavalier-eksemplet. For en lang række racer gælder, at de skal leve op til nogle sundhedskrav og derfor dyrlægeundersøges. For andre racer er der anbefalinger om sundhedsundersøgelser, som man bør efterleve. Sundhedsundersøgelser varierer en del i pris, afhængigt af hvilken type undersøgelse, der er tale om. Prisoverslag på cavalierkuld: Ca. kr. 15.000 – Hjerteundersøgelse ca. 1400 kr. – DNA–test for CCS/EFS ca. 1000 kr. – parring fra 500–2000 kr. – evt. dyrlægebistand under, før eller efter fødslen ca. 2000 kr. (langt dyrere ved komplikationer) – registrering af hvalpen hos DKK – ID–mærkning – sundhedsattest – vaccination – foder Kilde: Cavalierpostens sommernummer
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse