Der er forår i luften

29-03-2012 10:58, af Tine Luther
Med et medicinsk implantat kan hanhunde blive kønsneutraliseret i 6 eller 12 måneder.
Copyright Ridehesten.com
Med et enkelt stik i nakken foretager dyrlægen den kemiske kastration. (Foto: Virbac)

Nu er det forår, og ligesom os mennesker får hundene også forårsfornemmelser. Måske begynder din hanhund at strejfe. Hvis du af den grund overvejer at lade din hund kastrere, er det muligt – helt uden at din hund skal på operationsbordet. Kastration kræver en grundig overvejelse. Nogle hunde ændrer adfærd, tager på i vægt eller får en trist og kedelig pels. Når først en hund er kastreret, er der ingen vej tilbage. Så inden man beslutter at lade sin hanhund kastrere, kan det være en god idé, i samråd med sin dyrlæge, at tage en snak om kemisk kastration. Med Suprelorin, et receptpligtigt medicinpræparat fra Virbac Danmark A/S, er det muligt at teste, hvordan hunden reagerer på at blive kønsneutraliseret. Ved at vælge denne løsning er der stadig mulighed for på et senere tidspunkt at avle på sin hund. Suprelorin findes som et implantat, der holder kastrationen i enten 6 eller 12 måneder. Med et enkelt stik i nakken foretager dyrlægen kastrationen af hunden. Medicinen frigiver en substans, som blokerer produktionen af kønshormonet testosteron i en periode, og som har samme effekt som en kirurgisk kastration. Selve injektionen er at sammenligne med en vaccination eller en chipmærkning og foretages uden bedøvelse. Implantatet nedbrydes langsomt, og effekten forsvinder, hvorefter hunden opnår sit normale testosteronniveau igen. Det tager flere uger, inden hunden ikke længere er befrugtningsdygtig efter en kemisk kastration. Når virkningen er ved at ophøre, kan man opretholde effekten af den kemiske kastration ved at fortsætte behandlingen. Bivirkningerne er få. Kastration med Suprelorin kan give hævelse på det sted, hvor implantatet er injiceret i op til 14 dage. For mere information om produktet - spørg din dyrlæge.

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet