Nu er det forår, og ligesom os mennesker får hundene også forårsfornemmelser. Måske begynder din hanhund at strejfe. Hvis du af den grund overvejer at lade din hund kastrere, er det muligt – helt uden at din hund skal på operationsbordet. Kastration kræver en grundig overvejelse. Nogle hunde ændrer adfærd, tager på i vægt eller får en trist og kedelig pels. Når først en hund er kastreret, er der ingen vej tilbage. Så inden man beslutter at lade sin hanhund kastrere, kan det være en god idé, i samråd med sin dyrlæge, at tage en snak om kemisk kastration. Med Suprelorin, et receptpligtigt medicinpræparat fra Virbac Danmark A/S, er det muligt at teste, hvordan hunden reagerer på at blive kønsneutraliseret. Ved at vælge denne løsning er der stadig mulighed for på et senere tidspunkt at avle på sin hund. Suprelorin findes som et implantat, der holder kastrationen i enten 6 eller 12 måneder. Med et enkelt stik i nakken foretager dyrlægen kastrationen af hunden. Medicinen frigiver en substans, som blokerer produktionen af kønshormonet testosteron i en periode, og som har samme effekt som en kirurgisk kastration. Selve injektionen er at sammenligne med en vaccination eller en chipmærkning og foretages uden bedøvelse. Implantatet nedbrydes langsomt, og effekten forsvinder, hvorefter hunden opnår sit normale testosteronniveau igen. Det tager flere uger, inden hunden ikke længere er befrugtningsdygtig efter en kemisk kastration. Når virkningen er ved at ophøre, kan man opretholde effekten af den kemiske kastration ved at fortsætte behandlingen. Bivirkningerne er få. Kastration med Suprelorin kan give hævelse på det sted, hvor implantatet er injiceret i op til 14 dage. For mere information om produktet - spørg din dyrlæge.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet