I anledning af den internationale ”Forsøgsdyrenes Dag”, 24. april, afholder DOSO (DyreværnsOrganisationerne SamarbejdsOrganisation) og Dyrenes Beskyttelse et seminar, hvor fokus er på at få skabt alternativer til dyreforsøg. Bl.a. fødevareminister Mette Gjerskov deltager og fortæller om arbejdet for at få et nationalt center for alternativer til forsøgsdyr. Over en kvart mio. forsøgsdyr I 2011 år brugte vi i Danmark over en kvart million forsøgsdyr. Faktisk helt præcist 282.840 dyr. Det er en stigning på næsten 12.000 dyr i forhold til sidste år. Men det behøver ikke være sådan. Udviklingen af alternative metoder, der kan erstatte dyreforsøg, er godt i gang. Forskere, myndighedspersoner og dyreværnsfolk arbejder verden over på at koordinere forskningsindsatsen. Ligesom man prøver at få det til at gå hurtigere med at få godkendt de nye metoder og få dem taget i anvendelse hos forskningsinstitutionerne og industrien. En overgang til alternative metoder skal selvfølgelig ske på en måde, så det er videnskabeligt forsvarligt og sikkert for forbrugere og borgere. Men alligevel har mange dyreværnsorganisationer en fornemmelse af, at det ikke er alle områder, hvor udviklingen går så stærkt, som den burde, og at der findes nogle ”flaskehalse”, der bevirker, at forsøgsdyr kommer til at lide unødvendigt. Flaskehalse Temaet for årets Forsøgsdyrenes Dag er derfor at få identificeret ”flaskehalsene” og finde konstruktive løsninger, så vi bedre kan få udnyttet de store potentialer, der ligger i de alternative metoder. Endvidere vil der på Forsøgsdyrenes Dag 2013 skabes opmærksomhed omkring nogle af de metoder der er med til at formindske belastningen for forsøgsdyrene ved de eksisterende dyreforsøg, f.eks. gennem træning og miljøberigelse. Ved seminaret deltager en bred repræsentation af folk både fra folkestyret, industrien, dyreværnsforeninger og uddannelsesinstitutionerne. Det er derfor håbet, at der via seminaret bliver sat yderligere fokus på problemstillingerne vedrørende udvikling af alternativer til forsøg på dyr - og på at få dem løst. Pressemeddelelse
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.