I anledning af den internationale ”Forsøgsdyrenes Dag”, 24. april, afholder DOSO (DyreværnsOrganisationerne SamarbejdsOrganisation) og Dyrenes Beskyttelse et seminar, hvor fokus er på at få skabt alternativer til dyreforsøg. Bl.a. fødevareminister Mette Gjerskov deltager og fortæller om arbejdet for at få et nationalt center for alternativer til forsøgsdyr. Over en kvart mio. forsøgsdyr I 2011 år brugte vi i Danmark over en kvart million forsøgsdyr. Faktisk helt præcist 282.840 dyr. Det er en stigning på næsten 12.000 dyr i forhold til sidste år. Men det behøver ikke være sådan. Udviklingen af alternative metoder, der kan erstatte dyreforsøg, er godt i gang. Forskere, myndighedspersoner og dyreværnsfolk arbejder verden over på at koordinere forskningsindsatsen. Ligesom man prøver at få det til at gå hurtigere med at få godkendt de nye metoder og få dem taget i anvendelse hos forskningsinstitutionerne og industrien. En overgang til alternative metoder skal selvfølgelig ske på en måde, så det er videnskabeligt forsvarligt og sikkert for forbrugere og borgere. Men alligevel har mange dyreværnsorganisationer en fornemmelse af, at det ikke er alle områder, hvor udviklingen går så stærkt, som den burde, og at der findes nogle ”flaskehalse”, der bevirker, at forsøgsdyr kommer til at lide unødvendigt. Flaskehalse Temaet for årets Forsøgsdyrenes Dag er derfor at få identificeret ”flaskehalsene” og finde konstruktive løsninger, så vi bedre kan få udnyttet de store potentialer, der ligger i de alternative metoder. Endvidere vil der på Forsøgsdyrenes Dag 2013 skabes opmærksomhed omkring nogle af de metoder der er med til at formindske belastningen for forsøgsdyrene ved de eksisterende dyreforsøg, f.eks. gennem træning og miljøberigelse. Ved seminaret deltager en bred repræsentation af folk både fra folkestyret, industrien, dyreværnsforeninger og uddannelsesinstitutionerne. Det er derfor håbet, at der via seminaret bliver sat yderligere fokus på problemstillingerne vedrørende udvikling af alternativer til forsøg på dyr - og på at få dem løst. Pressemeddelelse
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse