De mest uheldige hundenavne

22-08-2016 15:32, af Kasper Larsson
At anskaffe sig en hund er en stor beslutning. Navngivningen af hunden er et vigtigt element, men nu er der endnu en grund til at tænke sig ekstra godt om, når hunden skal have et navn. Det kan nemlig blive en bekostelig affære at vælge forkert.
Copyright Ridehesten.com
En hund ved navn Asti koster hele 15 % mere, når den bliver syg eller kommer til skade end en hund ved navn Huxi, der er nummer fem på den uheldige liste. (Modelfoto: Shutterstock)

Der følger et hav af beslutninger med, når man har truffet valget om at anskaffe sig en hund. Hvilket foder er bedst for dyret, hvem skal stå for de daglige gåture, og hvem skal tørre op efter hvalpen, når den uheldigvis besørger på trægulvet? Navngivningen af kæledyret er også et led i denne lange beslutningsproces. Navnet skal helst være et, man ikke bliver træt af, det skal være nemt at huske og klart at udtale, for hunden skal kunne lystre på sit eget navn. Og så er der navne, man helst skal undgå. Sammen med Ekstra Bladet har Agria Dyreforsikring fundet tal frem fra skades-statistikken, der viser, hvilke hundenavne der koster mest, når de kommer til skade eller bliver syge. Hvis der står Asti på hundetegnet, kan man derfor godt forberede sig på en dyr dyrlægeregning. Statistisk set er dette hundenavn nemlig det mest uheldige – og dyreste – når det gælder sygdom og skader. I gennemsnit har hunde med netop dette navn kostet hele 14.000 kroner. Det er hele 15 % mere end navnet Huxi, der ligger nummer fem på listen over uheldige hundenavne. – Det skal selvfølgelig tages med et gran salt, men der er altså en statistisk forskel, siger Sonja Karaoglan, der er administrerende direktør i Agria Dyreforsikring til Ekstra Bladet. Samtidig tilføjer hun, at gennemsnitsomkostningen for hunde, der har været syge eller er kommet til skade i samme periode er blot 3.550 kroner. De uheldige helte Listen over de mest uheldige hundenavne: 1. Asti 2. Emil 3. Odin 4. Shiva 5. Huxi Kilde: Ekstrabladet.dk

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet