De danske dyreværnsforeninger står sammen: Nu skal det forbydes at have sex med dyr

24-09-2014 14:57, af Tine Luther
I Danmark er det stadig lovligt for mennesker at dyrke sex med dyr, at lave dyreporno og tjene penge på dyrebordeller og lign. – men mange arbejder på at få det forbudt, bl.a. er der en underskriftindsamling i gang, som du finder link til via denne nyhed.
Copyright Ridehesten.com

Under titlen ”Stop sexuelt misbrug af dyr” sætter DOSO - med 22 danske dyreværnsforeninger i ryggen – fokus på at få ændret lovgivningen, så det ikke længere er tilladt at have sex med dyr. Den 1. april 2014 indførte Sverige et totalt forbud, men Danmark halter bagud og det skal der gøres noget ved. Et stort flertal af den danske befolkning ønsker et forbud indført, men et flertal af politikerne er uenige. De henholder sig til, at Dyreværnsloven er dækkende, såfremt dyret lider skade ved den seksuelle akt. DOSO's formand, Peter Mollerup, har gennem flere år arbejdet politisk for at få ændret lovgivningen. Han mener ikke, at Dyreværnsloven er dækkende fordi: - Sex med dyr meget sjældent bliver opdaget. Det er kun de allernærmeste, der er klar over de seksuelle aktiviteter, men da det er tilladt, så foretager de sig ikke noget. Et forbud ville animere familie, venner og naboer til at være aktive – f.eks. at gå til politiet. Med et forbud mod seksuelle aktiviteter, ville et snapfoto med mobilen eller en video være bevismateriale, idet det er selve handlingen, der er forbudt. - Rigspolitiets undersøgelse og dyrlægernes indberetninger er ikke fyldestgørende i sager om sex med dyr. Hvis dyret lider overlast og bringes til en dyrlæge, er det ekstremt vanskeligt for dyrlægen at bevise, at de fysiske og psykiske skader stammer fra seksuelle aktiviteter. - Vi ved, at befolkningen helst så et forbud indført. DOSO tæller ca. 130.000 medlemmer og støttemedlemmer, og det er på deres vegne, vi nu endnu engang forsøger at få fokus på det urimelige i, at man kan foretage seksuelle overgreb mod dyr, uden at det får nogle konsekvenser, slutter Peter Mollerup. Nye undersøgelser viser, at dyr har et følelsesliv, som på mange punkter kan sammenlignes med menneskers. Dyr kan ikke sige fra, når deres værdighed og integritet krænkes. De seksuelle aktiviteter ledsages ofte af angst, smerte og lidelse for dyrene, ligesom man fra undersøgelser ved, at mange dyr skades psykisk og fysisk – især ved gentagen eller længere tids misbrug. LÆS OM KAMPAGNEN MOD DYRESEX OG SKRIV UNDER VIA LINKS UNDER BILLEDET TIL HØJRE. Kilde: Dyrenes Venner

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet