Under titlen ”Stop sexuelt misbrug af dyr” sætter DOSO - med 22 danske dyreværnsforeninger i ryggen – fokus på at få ændret lovgivningen, så det ikke længere er tilladt at have sex med dyr. Den 1. april 2014 indførte Sverige et totalt forbud, men Danmark halter bagud og det skal der gøres noget ved. Et stort flertal af den danske befolkning ønsker et forbud indført, men et flertal af politikerne er uenige. De henholder sig til, at Dyreværnsloven er dækkende, såfremt dyret lider skade ved den seksuelle akt. DOSO's formand, Peter Mollerup, har gennem flere år arbejdet politisk for at få ændret lovgivningen. Han mener ikke, at Dyreværnsloven er dækkende fordi: - Sex med dyr meget sjældent bliver opdaget. Det er kun de allernærmeste, der er klar over de seksuelle aktiviteter, men da det er tilladt, så foretager de sig ikke noget. Et forbud ville animere familie, venner og naboer til at være aktive – f.eks. at gå til politiet. Med et forbud mod seksuelle aktiviteter, ville et snapfoto med mobilen eller en video være bevismateriale, idet det er selve handlingen, der er forbudt. - Rigspolitiets undersøgelse og dyrlægernes indberetninger er ikke fyldestgørende i sager om sex med dyr. Hvis dyret lider overlast og bringes til en dyrlæge, er det ekstremt vanskeligt for dyrlægen at bevise, at de fysiske og psykiske skader stammer fra seksuelle aktiviteter. - Vi ved, at befolkningen helst så et forbud indført. DOSO tæller ca. 130.000 medlemmer og støttemedlemmer, og det er på deres vegne, vi nu endnu engang forsøger at få fokus på det urimelige i, at man kan foretage seksuelle overgreb mod dyr, uden at det får nogle konsekvenser, slutter Peter Mollerup. Nye undersøgelser viser, at dyr har et følelsesliv, som på mange punkter kan sammenlignes med menneskers. Dyr kan ikke sige fra, når deres værdighed og integritet krænkes. De seksuelle aktiviteter ledsages ofte af angst, smerte og lidelse for dyrene, ligesom man fra undersøgelser ved, at mange dyr skades psykisk og fysisk – især ved gentagen eller længere tids misbrug. LÆS OM KAMPAGNEN MOD DYRESEX OG SKRIV UNDER VIA LINKS UNDER BILLEDET TIL HØJRE. Kilde: Dyrenes Venner
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.