Under titlen ”Stop sexuelt misbrug af dyr” sætter DOSO - med 22 danske dyreværnsforeninger i ryggen – fokus på at få ændret lovgivningen, så det ikke længere er tilladt at have sex med dyr. Den 1. april 2014 indførte Sverige et totalt forbud, men Danmark halter bagud og det skal der gøres noget ved. Et stort flertal af den danske befolkning ønsker et forbud indført, men et flertal af politikerne er uenige. De henholder sig til, at Dyreværnsloven er dækkende, såfremt dyret lider skade ved den seksuelle akt. DOSO's formand, Peter Mollerup, har gennem flere år arbejdet politisk for at få ændret lovgivningen. Han mener ikke, at Dyreværnsloven er dækkende fordi: - Sex med dyr meget sjældent bliver opdaget. Det er kun de allernærmeste, der er klar over de seksuelle aktiviteter, men da det er tilladt, så foretager de sig ikke noget. Et forbud ville animere familie, venner og naboer til at være aktive – f.eks. at gå til politiet. Med et forbud mod seksuelle aktiviteter, ville et snapfoto med mobilen eller en video være bevismateriale, idet det er selve handlingen, der er forbudt. - Rigspolitiets undersøgelse og dyrlægernes indberetninger er ikke fyldestgørende i sager om sex med dyr. Hvis dyret lider overlast og bringes til en dyrlæge, er det ekstremt vanskeligt for dyrlægen at bevise, at de fysiske og psykiske skader stammer fra seksuelle aktiviteter. - Vi ved, at befolkningen helst så et forbud indført. DOSO tæller ca. 130.000 medlemmer og støttemedlemmer, og det er på deres vegne, vi nu endnu engang forsøger at få fokus på det urimelige i, at man kan foretage seksuelle overgreb mod dyr, uden at det får nogle konsekvenser, slutter Peter Mollerup. Nye undersøgelser viser, at dyr har et følelsesliv, som på mange punkter kan sammenlignes med menneskers. Dyr kan ikke sige fra, når deres værdighed og integritet krænkes. De seksuelle aktiviteter ledsages ofte af angst, smerte og lidelse for dyrene, ligesom man fra undersøgelser ved, at mange dyr skades psykisk og fysisk – især ved gentagen eller længere tids misbrug. LÆS OM KAMPAGNEN MOD DYRESEX OG SKRIV UNDER VIA LINKS UNDER BILLEDET TIL HØJRE. Kilde: Dyrenes Venner
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.