Det er ikke et hundeliv at have fire ben i Danmark. I hvert fald ikke målt på hvor meget, danskerne spenderer på deres pelsede familiemedlemmer. Lidt mere end hver anden danske kæledyrsejer regner med at spendere flere penge på deres kæledyr i det kommende år sammenlignet med i dag. 44 procent af respondenterne ønsker at bruge 1-10 procent flere midler på deres kæledyr, mens andre 5 procent gerne vil afsætte 11-30 procent ekstra. Kun 4 procent af alle i undersøgelsen vil bruge mindre. Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget af dyrehospitalskæden AniCura blandt 1.041 fortrinsvis hunde- og katteejere fra hele landet. Kæledyr er blevet en passion “Kæledyrsejerne bliver stadig mere kvalitetsbevidste og ønsker at gøre deres yderste for at hjælpe deres dyr. Langt hovedparten af pengene går til at købe kvalitetsdyrefoder og udstyr til dyrene, f.eks. legetøj. Det bruger danskerne rigtig mange penge på. Samtidig oplever vi en stigning i antallet af avancerede udredninger og store komplicerede operationer. Sammenlignet med for fem år siden er det i dag i markant højere grad et kald og en passion at have husdyr. Vi elsker vores dyr,” siger dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital, Jens Eslau. Hvad koster en labrador eller norsk skovkat så? Ifølge Danmarks Statistik kostede et gennemsnitligt kæledyr i 2012 i løbende udgifter 1.929 kr., hvoraf 1.318 kr. gik til foder og tilbehør, mens resten bl.a. gik til dyrlæger. Dog tyder meget på, at folk med hund eller kat bruger væsentligt mere end det i dag. I AniCura-undersøgelsen svarer 35 procent, at et kæledyr årligt koster mellem 0 og 5.000 kr., mens andre 35 procent vurderer 5-10.000 kr. 24 procent svarer 10-20.000 kr. Seks procent afsætter hvert år mere end 20.000 kr. til kæledyrsposten. Flere vil betale for sundhed En årsag til at der bruges flere penge kan være ønsket om øget sundhed. Hele 80 procent af respondenterne svarer nemlig, at de ‘i stigende grad er villige til at bruge flere penge på deres dyrs sundhed’. Sænk dyrlægeregningen med forsikring “Tendensen er, at dyreejere virkelig ønsker at give deres dyr en så god tilværelse som muligt. Det giver familierne livskvalitet og glæde, når deres hund, kat, kanin eller hamster trives. Ønsker folk at spare på udgifterne til dyrlæger, som dog kun er en mindre del af det samlede forbrug, anbefaler vi, at flere køber en sygeforsikring til deres dyr. 75 procent har ikke en sygeforsikring, bl.a. fordi mange fejlagtigt tror, at ansvarsforsikringen dækker sygeomkostninger. Men det gør den ikke. Og så må man selv til lommerne, når dyret skal have medicin eller opereres,” siger Jens Eslau.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?