VM-disciplinen biathlon er ikke for tøsedrenge! 10 barske km i meget kuperet og til tider ret ufremkommeligt terræn skal tilbagelægges - og det endda med både naturlige og konstruerede forhindringer undervejs. Det holdt dog ikke Bjarne Thomsen og schæferhunden Gundo tilbage, og med en tid på lige over 47 minutter kunne de rejse hjem med guldmedaljen i bagagen. Hunden skal være miljøstærk - Biathlon er en slags forhindringsløb med indlagte opgaver, forklarer Bjarne Thomsen. - Man skal være særdeles godt forberedt, for man ved ikke på forhånd, hvilke prøvelser man bliver udsat for. Hunden skal være utrolig miljøstærk og adlyde 100% - også når man er under pres. Som eksempel på en naturlig forhindring kan nævnes et vandløb på flere hundrede meter, som man skal løbe igennem med vand til knæene. De konstruerede forhindringer kan f.eks. være elementer fra Natos øvelsesbaner, hvor man eksempelvis skal kravle et langt stykke under noget. Der er også bæreøvelser, hvorunder føreren skal bære hunden et stykke. Under løbet agerer nogle figuranter "banditter", som hunden skal stoppe - og slippe igen på kommando. Den eneste opgave, hunden ikke er med i, er skydningen. Føreren løber frem til skydebanen og skal - med høj puls, hvilket gør opgaven sværere - afgive skud med en pistol. Lånehund Gundo er en "lånehund", som Bjarne Thomsen var så heldig at låne af en kollega. Hans egen hund er nemlig for ung til at deltage i VM. Bjarne har arbejdet med Gundo siden marts og blev udtaget til VM med den i maj. Med til at sikre holdguld Udover den individuelle guldmedalje var Bjarne Thomsen med til at vinde holdguld i biathlon sammen med Morten K. Poulsen og Carsten Christensen. Der var ca. 170 starter i disciplinen. Danmark havde også to ekvipager med i disciplinen Shuts Rund (det schweiziske tjenestehundeprogram), og her blev det til en sølvmedalje. I konkurrencen for sprængstofhunde deltog ligeledes to danske hunde, og de placerede sig ca. midt i feltet. Der var ingen danske deltagere blandt de konkurrerende rednings- og narkohunde. Der var i alt 400 starter fordelt på de forskellige VM-discipliner. VM for tjenestehunde afholdes hvert andet år i Schweiz, som har al ekspertisen på området.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?